fbpx

Spis mindre sukker med disse tipsene

La oss starte med det åpenbare, sukker er ikke bra for kroppen av mange ulike grunner. Sukker føre til hull i tenner, vektoppgang og mye mye mer vi helst ikke vil vite så mye om. Det har altså mange negative effekter på kroppen. Hva kan man gjøre for å spise mindre sukker? Vi gir deg tipsene som er enkle og følge, slik at du rett og slett oppnår å spise mindre sukker!

 

Spis skikkelig mat

Å spise skikkelig mat, høre skikkelig enkelt ut, eller hva? Spis mat som er næringsrikt. Sørg for at du alltid har noe grønt til alle måltider og spis deg god og mett – alltid. Dette gjør at kroppen din er tilfredsstilt og dermed ikke har noe behov for ekstra og unødvendig sukker.

Velg nøkkelhull

Når du er på butikken å handler har butikkene egentlig gjort det veldig enkelt for deg. Se etter nøkkelhull merke på produkter, dette indikerer et «sunt» produkt. Du trenger ikke være helt ukritisk men det gir en god indikasjon på at det er et produkt med lavt innhold av sukker sett i sammenlignig med andre lignende produkter. Velg også produkter du ser har lavt innhold av sukker. Det finnes ofte gode alternativer, som smaker minst like godt!

 

Vær bevisst på kilder til sukker i ditt kosthold

Du er kanskje ikke klar over alle de skjulte kildene til sukker i kostholdet ditt? Både pizzasaus, toropakker og annen ferdigmat inneholder ofte store mengder sukker. Les deg opp og finn ut hvilken produkter som «synder» i ditt kosthold. Kanskje spiser du ekstremt mye tacosaus? Dette inneholder nemlig også sukker.

 

 

Planlegg kosedag

Selvom mange matvarer inneholder sukker, og du mest sannsynlig spiser disse hver dag, er det lov med kosedag. Å gi kroppen din en dag i uken der du tillater deg selv å spise hva du vil – gjør ofte at man i hverdagen klarer å holde seg unna fristelser. Planlegg derfor en fast kosedag, der du får spise så mye sukker du bare vil. For mange resulterer dette i et lavere sukkerinntak enn dersom man spiser «litt hver dag». Kanskje blir du overrasket!

 

Vær bevisst

Et siste råd er: vær bevisst. Sukker finnes i nesten alt, over alt. Er du flink til å gjøre gode valg, kjøpe de riktige produktene og gi sukkeret en ekstra tanke kommer du langt.

 

Kilder

  1. Matprat.no
  2. Sml.snl.no

 

ANBEFALT

ROYAL BURNER®

Less hunger & cravings!

Gå ned i vekt med mindre sult og søtsug
Royal Burner er et naturlig kosttilskudd som hjelper deg ned i vekt ved å redusere sultfølelsen slik at du spiser mindre. I tillegg hindrer den søtsug/cravings slik at du enklere kan ha et sunt kosthold. Royal Burner bidrar også til en optimal metabolisme og en høy forbrenning.

LES MER

VITA WOMAN™

Feel like you, everyday!

PMS-lindring og kvinners helse
Vita Woman er et helt nytt kosttilskudd som er utviklet for å motvirke smertene og ubehaget som følger med menstruasjonssyklusen. Virkestoffene fungerer sammen og optimaliserer hormonbalansen så du kan føle deg som deg selv, alle dager i måneden!

LES MER