fbpx

Spis deg til penere og sunnere hud!

Visste du at huden din er kroppens største organ og utgjør ca. 2 kvadratmeter? Kanskje er det ikke så dumt å sørge for å gi den næringen den trenger for å holde den frisk?

Huden er noe de fleste tar for gitt og glemmer å passe på, men huden er faktisk noe av det viktigste vi har. Huden til et voksent menneske utgjør ca. 2 kvadratmeter og veier i snitt 3 kg! Huden har mange ulike funksjoner, blant annet å beskytte kroppen mot ytre påvirkning, farlig UV-stråling, dehydrering, skadelige stoffer og kjemikalier, og ikke minst mikroorganismer som virus og bakterier.

Når huden til tar skade, enten i form av et sår, forbrenning (solbrent), eller uttørking, så må kroppen reparere det ødelagte hudvevet. Når kroppen setter i gang reparasjons prosessen henter den byggematerialer fra maten du har inntatt, og jo mer du har inntatt av de nødvendige byggesteinene, desto lettere er det for kroppen å reparere det skadede vevet. Riktig kosthold vil også kunne bidra til å forsterke huden slik at den er mer motstandsdyktig mot skader fra ytre påkjenninger.

Under gir vi deg noen tips til hvilke matvarer du bør spise mer av for at huden din skal være friskest mulig.

 

Paprika

Alle paprikaer inneholder masse herlige næringsstoffer, men det er spesielt den røde paprikaen som er bra for huden din. Denne fargevarianter er ekstremt rik på vitamin C som har en nyttig funksjon i helingsprosessen av skadet hud. Vitamin C er også delaktig i nydannelsen av kollagen, selve hoved byggesteinen i huden! Paprikaen inneholde også betakaroten som bidrar til en gyllen og brun hud, samt vitamin E som bremser aldringsprosessen i hudcellene.

Melon

Melon er en direkte kilde til betakaroten, et av virkestoffene som gjør huden din gyllen og brun. Melon inneholder også lykopen, en antioksidant som beskytter mot cellenedbrytning og bidrar til å holde huden ung og frisk. Vitamin C hjelper til i reparasjonsprosessen ved hudskader.

 

Tomat

Inneholder rikelig med antioksidanten lykopen som gjør huden mer motstandsdyktig ovenfor UV-stråling. Tomat inneholder også mye vitamin A som kan redusere fettproduksjonen i huden og demper risikoen for uren hud og kviser.

Agurk

Inneholder mye silisium som stimulerer til økt produksjon av kollagen og elastin. Kollagen og elastin er viktige stoffer for å holde huden elastisk.

mat for huden

 

Appelsin

Appelsiner er svært rike på vitamin C som kan redusere rynkedannelse og tørrhet i huden. I tillegg bidrar det til å sette fart på reprasjonsprosessen av skadede hudceller.

 

Gresskar

Selve gresskarkjøttet har ikke de store fordelene for huden, men spiser du i tillegg frøene, vil du få i deg masse sink som kan være effektivt mot uren hud og akne.

mat for huden

ANBEFALT

ROYAL TAN™

For a deep golden tan

Få en naturlig, gyllenbrun hudfarge
Royal Tan er et av Norges sterkeste og mest potente betakarotenprodukter. Den gir en dyp, gyllenbrun hudfarge, i tillegg til å ta vare på hud, hår og negler.

Ikke bare et betakaroten – men også et skjønnhetsprodukt!

LES MER

VITA WOMAN™

Feel like you, everyday!

PMS-lindring og kvinners helse
Vita Woman er et helt nytt kosttilskudd som er utviklet for å motvirke smertene og ubehaget som følger med menstruasjonssyklusen. Virkestoffene fungerer sammen og optimaliserer hormonbalansen så du kan føle deg som deg selv, alle dager i måneden!

LES MER

Mest lest

#VITAPURA_COM