fbpx

Spis deg til bedre kondis eller sterkere kropp!

Å trene er et godt utgangspunkt for å nå de målene man ønsker. I tillegg til å utøve selve treningsøkten kan man også spise seg til målet, som et tilskudd til treningen. Det finnes ulike måter du må spise på ut i fra målet ditt. På denne måten kan du faktisk spise deg nærmere målet ditt, enten det er å få bedre kondis eller en sterkere kropp!

 

Hvorfor har mat så mye å si?

For at du skal få utbytte av treningen din er mat essensielt av flere grunner. For det første er mat drivstoffet til kroppen din. Spiser du ikke, fungerer du ikke – rett og slett. I likhet med hvor lang bilen din kjører pr liter bensin, er det varierende hvor lenge du kan holde ut med ulike typer energi. Det er viktig å ta med at det alltid må gjøres individuelle tilpasninger ift kosthold! Uten mat eller ved feilernæring vil du nok merke at resultatene fra treningen din stagnerer relativt fort. I starten kan man feks oppnå litt vektnedgang eller litt muskeløkning. Fortsetter man derimot å spise feil, vil disse resultatene for fordufte og effekten vil i noen tilfeller bli motsatt enn ønsket!

Spis deg til en sterke kropp

Er målet ditt en sterkere kropp? Da må du åpenbart trene styrke. Har du dette på plass kan du ta tak i kostholdet ditt. Ha som tommelfinger regel at dersom du vil bli sterkere må antall kalorier du inntar ila en dag være høyere enn det du forbrenner. Kroppen vår er nemlig utstyrt sånn at det er musklene som forsvinner først, dersom man er kaloriunderskudd. Kaloriene du får i deg bør i tillegg være en kombinasjon av proteiner og fett, og kanskje ikke så mye karbohydrater. Proteiner er byggesteinene til musklene dine og bør helt klart være et høyt fokus dersom du ønsker en sterke kropp!

Spis deg til bedre kondis

Er målet ditt å få bedre kondisjon? Kanskje løpe lengre og fortere? Da må du åpenbart utøve den type trening du ønsker å bli bedre i. Har du ette i boks kan du starte å tenke kosthold. Man skal spise annerledes dersom man ønsker bedre kondis enn dersom man ønsker mer muskler. Kondisjonstrening er utholdenhetsidrett. Dette forbrenner fort kalorier og man er helt avhengig av å ha et kalorioverskudd som har hovedvekten sin på karbohydrater. Sørg derfor for å inntak nok karbohydrater, spesielt på dager du trener!

Det er altså ulikt fra ulikt mål hvordan man bør spise. Felles for begge er at et Norskt sunt kosthold bestående av variert mat. Prøv å unngå å basere deg på syntetisk mat og fokuser heller på å lage mat fra bunnen. Mat fra bunne vil uansett gi deg raskere resultat. Husk at kaloriunderskudd IKKE er veien til suksess, men vær obs på inntaket ditt.

 

Kilder

  1. kk.no

ANBEFALT

VITA WOMAN™

Feel like you, everyday!

PMS-lindring og kvinners helse
Vita Woman er et helt nytt kosttilskudd som er utviklet for å motvirke smertene og ubehaget som følger med menstruasjonssyklusen. Virkestoffene fungerer sammen og optimaliserer hormonbalansen så du kan føle deg som deg selv, alle dager i måneden!

LES MER

OPTIFUNCTION™

Muscle, joint & bone

Få en lettere hverdag med mindre muskel- og skjelettplager
OptiFunction er et avansert kosttilskudd utviklet for å lindre og forebygge betennelsestilstander i muskler og ledd, 100% naturlig. I tillegg styrkes og beskyttes skjelettet, samt kroppens evne til å håndtere stress bedres.

LES MER

Mest lest

#VITAPURA_COM