fbpx

Søtpotet vs vanlig potet

Begrepet superfood, og mengden superfood som finnes der ute øker stadig. Søtpotet er en velkjent matvare og regnes som superfood. Er det egentlig sånn at søtpotet er bedre enn vanlig potet? Og dersom du er en potetelsker, burde du kanskje bytte til søtpotet? Hva er det som gjør at søtpotet har fått et så godt rykte. Det skal vi finne ut av!

 

Søtpotet

Søtpotet er ikke i familie med potet, slik man kanskje skulle tenke seg ut i fra navnet. Søtpotet har nemlig sitt opphav som rotgrønnsak, ikke potet. Så selvom det har et navn som potet, er det ikke egentlig en potet. Søtpoteten har sitt opphav fra Sør-amerika men dyrkes idag i de fleste tropiske området. Noen få steder i Norge kan man også finne «norsk» søtpotet.

 

 

Hva brukes søtpotet til?

Søtpotet har i motsetning til vanlig potet enormt mange bruksområdet. Der vanlig potet gjerne begrenses til kokt, most eller stekt. Kan søtpotet brukes som base i ekstremt mange andre versjoner. Søtpotet kan brukes som pizzabunn, paibunn, som suppe eller som lompe. Den kan i tillegg brukes til de samme tingene som vanlig potet, helt fantastisk!

 

Kalorier i søtpotet vs i vanlig potet

Så, det kan brukes til så mangt. Men er det sunt? La oss se på litt forskjeller.  Søtpotet inneholder nøyaktig like mange kalorier som vanlig potet, altså – ingen forskjell. Søtpotet inneholder litt mindre karbohydrater enn vanlig potet, men ikke nevneverdig mye – altså; ingen forskjell. Så hva er da greien? Hvorfor regnes søtpotet som sunt og vanlig potet som usunn????

 

Næring i søtpotet

Næringen søtpoteten inneholder er rett og slett nøkkelen. Søtpotet inneholder mer fiber enn vanlig potet. I tillegg inneholder søtpotet mer A-vitamin og mer C-vitamin enn vanlig potet. Ikke bare litt mer heller, her er forskjellen stor. A-vitamin er også kjent som «betakaroten» for mange og finnes både i tablettform og i gulrot. Dette hjelper bla kroppen din med å bli brun om sommeren.

 

Søtpotet vs vanlig potet

Søtpotet har altså sine fordeler sammenlignet med vanlig potet. Forskjellen er ikke store men man finner litt mer vitaminer i søtpotet enn i vanlig potet. Søtpoteten kan også brukes til ekstremt mye mer enn vanlig potet, så det er jo strengt tatt en forskjell som kan være nyttig å bemerke seg. Konklusjonen blir derfor; liker du potet best, spis potet. Liker du søtpotet best; spis søtpotet. Det er rett og slett smag og behag, og forskjellen er ikke forskrekkende store.

 

Kilder

  1. Lindastuhaug.no
  2. Frukt.no/

 

ANBEFALT

ROYAL BURNER®

Less hunger & cravings!

Gå ned i vekt med mindre sult og søtsug
Royal Burner er et naturlig kosttilskudd som hjelper deg ned i vekt ved å redusere sultfølelsen slik at du spiser mindre. I tillegg hindrer den søtsug/cravings slik at du enklere kan ha et sunt kosthold. Royal Burner bidrar også til en optimal metabolisme og en høy forbrenning.

LES MER

Mest lest

#VITAPURA_COM