fbpx

Slik kan du unngå humørsvingninger og føle deg bedre

Alle kan ha en dårlig dag en gang iblant. Det kjipe er når de dårlige dagene blir i flertall, og når humøret svinger fra topp til bunn utallige ganger gjennom dagen.

Humørsvingninger er ingen sjeldenhet. Blodsukker, hormonnivå og generell dagsform spiller alle en viktig rolle for hvordan humøret vårt er til enhver tid. En natt med dårlig søvn kan være nok til at du føler deg sliten og uopplagt, med humør deretter. Hvordan kan du egentlig unngå humørsvingninger?

 

Humørsvingninger henger ofte sammen med hormonnivå

Noen sliter mer enn andre med de berømte humørsvingningene. Dette kan ha flere årsaker, og ofte er det hormonelt betinget. Kvinner kan i større grad oppleve at humøret varierer etter hvor i menstruasjonssyklusen man befinner seg, og vi har alle individuelle forskjeller i hormonnivå og hvor sterkt vi reagerer på dette. Felles for alle er dog et ønske om å unngå humørsvingninger slik at man kan føle seg bedre.

Spesialsykepleier Mia Lundin har lang erfaring med hormonelle plager og har i mange år drevet egen helseklinikk i California. Lundin har fokus på hvordan hormonelle svingninger påvirker de kjemiske prosessene i hjernen.

hormonell ubalanse
Humørsvingninger kan gjøre det vanskelig å kontrollere søtsug. Hormonene er i ubalanse, og verken humør eller viljestyrke spiller på lag.

 

Kan du unngå humørsvingninger?

Ifølge Lundin finnes det mange grep du kan ta for å dempe den hormonelle ubalansen. Hun ga i 2018 ut boken «mat for hormoner» sammen med Ulrika Davidsson, hvor de retter fokus mot betydningen av kosthold for å kontrollere humørsvingninger som er hormonelt betinget. Lundin og Davidsson trekker frem særlig disse seks punktene for å oppnå hormonell balanse:

  • Næringsrik mat. Fokus på næringsrik mat som gjør kropp og hjerne fornøyd. Unngå matvarer som forstyrrer den hormonelle balansen.
  • Mange sykdommer og helseproblemer forårsakes av betennelser i kroppen. Forfatterne tipser om å spise betennelsesdempende matvarer som er rik på vitaminer, antioksidanter og enumettet fett, samt å unngå sukker.
  • Et balansert blodsukker vil hjelpe deg å unngå humørsvingninger ved å holde energitilførselen stabil. Langsomme karbohydrater med mye fiber er viktige elementer.
  • Tarmer og fordøyelse. For at du skal nyttiggjøre deg maten du spiser er det viktig at tarmsystem og fordøyelse virker som de skal. Reduser sukker og hvitt mel for å gi melkesyrebakteriene gode arbeidsforhold.
  • Stress ned. Å redusere stress vil være svært effektivt for å bedre din generelle helse. Du vil i større grad kunne unngå humørsvingninger hvis du får kontroll på stresset og eliminerer det unødvendige.
unngå humørsvingninger
Unngå humørsvingninger ved å fokusere på et sunt kosthold med nok vitaminer og fiber, og gjør ditt beste for å stresse ned. Dette vil gjøre det enklere å være deg i det lange løp.

 

Vita woman – når du skal unngå humørsvinginger og ha det bra med deg selv

Kosttilskuddet Vita Woman inneholder vitamin B6, magnesium og omega-3, som i forskningssammenheng viser god effekt mot humørsvingninger. Vita Woman er dessuten fremstilt av utelukkende naturlige råvarer, og inneholder flere aktive ingredienser for å lindre plager forbundet med PMS. Kosttilskuddet hjelper deg ikke bare å unngå humørsvinginger, men også til å føle deg bedre hver dag gjennom hele måneden. Les mer om Vita Woman her.

 

ANBEFALT

VITA WOMAN™

Feel like you, everyday!

PMS-lindring og kvinners helse
Vita Woman er et helt nytt kosttilskudd som er utviklet for å motvirke smertene og ubehaget som følger med menstruasjonssyklusen. Virkestoffene fungerer sammen og optimaliserer hormonbalansen så du kan føle deg som deg selv, alle dager i måneden!

LES MER

Mest lest

#VITAPURA_COM