fbpx

Slik kan du øke forbrenningen og gå ned i vekt!

Vekttap er på manges ønskeliste, særlig nå som vi går mot sommeren. Jojo-slanking er ingen tjent med, men du kan dra nytte av dette tipset for å øke forbrenningen og gå ned i vekt.

Forbrenningen styrer hvor mange kalorier du brenner av gjennom døgnet. Ofte vil man klage over lav forbrenning når kiloene kommer krypende, men sannheten er at forbrenningen tilpasser seg for å dekke dine behov. Det er dermed ofte én årsak til at man går opp i vekt, nemlig at du spiser flere kalorier enn du forbruker. Når mengden som går inn er større enn mengden som går ut, lagres overskuddet som fett i kroppen. Men la oss anse den tid som forbi, for nå kan du implementere dette for å økt forbrenning og vektnedgang!

øk forbrenningen og gå ned i vekt

 

Øk muskelmassen

Det er anerkjent at muskler forbrenner flere kalorier enn fett gjør. Dermed vil en større muskelmasse alene kunne bidra til økt forbrenning. Kroppen bruker energi også når du hviler. Dette kalles hvileforbrenning, eller basalforbrenning. Det vil koste flere kalorier å drive en kropp med muskler, enn en med mer fett. Derfor vil muskelmasse bidra til at du kan øke forbrenningen og gå ned i vekt.

Økt muskelmasse gir bedre og mer effektiv forbrenning.

 

Hold deg aktiv

For å opprettholde en god forbrenning er det helt elementært at du holder deg aktiv. Som nevnt vil forbrenningen tilpasse seg kroppens behov. Altså vil en kropp som skal sitte mye stille ha mindre energibehov enn en kropp som holdes i bevegelse, og dermed skrus forbrenningen ned ved mye stillesitting.

En mann på 70 kg forbruker omtrent 1650 kcal om dagen hvis han bare ligger i senga. Hvis den samme mannen spiser, vil det å spise og å fordøye maten gjøre at han øker forbruket med ca. 200 kcal. Bare ved å sette seg i en stol heller enn å ligge i senga, kan samme mann øke forbruket til omkring 2000-2250 kcal i døgnet. Vi ser dermed at det ikke nødvendigvis er den villeste aktiviteten som skal til for at du skal kunne øke forbrenningen og gå ned i vekt. Å gå i trapper krever til sammenligning 17 ganger mer energi enn å sove. Kanskje er det ikke så dumt å ta trappene istedenfor heisen?

 

Tren kondisjon!

Kondisjonstrening er en svært effektiv måte å øke forbrenningen og gå ned i vekt. Det er en effektiv måte å forbrenne fett på. Etterhvert som fettet erstattes av muskler vil også hvileforbrenningen din øke. Hvilken luksus å holde seg i form selv når man hviler!

Kondisjonstrening er svært effektivt for fettforbrenning. Fett brenner færre kalorier enn muskler, og et lavere fettinnhold vil derfor kunne bidra til økt forbrenning også under hvile.

 

Tren styrke!

Er det én ting som er verdt å ta med seg fra dette, er det altså det faktum at muskler vil forbrenne mer enn fett. Styrketrening vil kunne øke muskelmassen din, og dermed gjøre deg i stand til å øke forbrenningen og gå ned i vekt. Dersom du får mer muskler på kroppen, vil du også kunne spise mer uten å legge på deg, nettopp fordi musklene brenner av flere kalorier.

styrketrening kan øke forbrenningen og du kan gå ned i vekt
Styrketrening øker forbrenningen ved at muskelmassen øker.

 

 

Kilde: www.nhi.no

ANBEFALT

Gå ned i vekt uten å plages av sult og søtsug!
Royal Burner hjelper deg ned i vekt ved å redusere sult og søtsug slik at du spiser mindre og sunnere. Royal Burner bidrar også til en optimal metabolisme og en høy forbrenning.