fbpx

Slik kan du lage sukkerfri sjokolade helt enkelt

Det er deilig å unne seg noe godt av og til. Prøv sukkerfrie snacksvarianter så svir det ikke like mye i samvittigheten.

Man kan fint kutte ut alt som heter søtt og godt. Kroppen har ikke behov for det, og ofte spiser vi veldig mye mer av det søte når vi først starter. Men jammen er det godt å unne seg noe ekstra fra tid til annen også. Se hvordan du kan lage sukkerfri sjokolade til lørdagskosen!

 

Hjemmelaget fruktnøtt med rå sjokolade

lage sukkerfri sjokolade

Oppskrift fra Linda Stuhaug

Du trenger:

  • 50 g hasselnøtter
  • 2 ss sukrin gold
  • 1/3 ts maldonsalt

 

  • 100 g kakaomasse
  • 50 g kakaosmør
  • 1 ts ekte vaniljepulver
  • 40 g fibersirup gold

 

  • Ristede hasselnøtter og rosiner

Slik gjør du det:

Hasselnøttene ristes et par minutter på middels varme i en tørr stekepanne. Tilsett sukrin gold og maldonsalt. Rør et par minutter til alt er godt blandet, og avkjøl på bakepapir. Kakaomasse og kakaosmør smeltes forsiktig i vannbad før søtningen blandes inn. Legg de ristede nøttene og litt rosiner i bunnen av en stor boks med bakepapir og hell over sjokolademassen. Settes kaldt til sjokoladen har stivnet. Så enkelt kan det være å lage sukkerfri sjokolade! Nytes i biter og oppbevares kaldt.

 

Tips!

Du kan lage sukkerfri sjokolade med tørket frukt og andre nøtter enn de vist over. Dadler, fiken, cashewnøtter og mandler er knallgode sammen med sjokolade. Finn din vri, og server nydelig, hjemmelaget sjokolade helt fri for sukker neste gang du har gjester.

 

Plagsomt søtsug?

Selv om man kutter alt sukker fa kostholdet sitt kan det være vanskelig å takle søtsuget av og til. De fleste av oss gir etter for fristelsen mer enn én gang, og dess mer sukker og søtt vi har i kosten, dess mer skriker hjernen vår at vi skal spise for at den skal bli tilfreds.

Royal Burner er et kosttilskudd som demper både sult og søtsug. Ofte kan det være slik at du spiser mer enn du trenger. Det kan skyldes så mangt, og løsningen vil ikke alltid være å lage sukkerfri sjokolade som et plaster på såret. Royal Burner inneholder ketoner, som øker fettforbrenningen og demper appetitten. Også innholdet av krom bidrar til å hindre sult og søtsug. Hovedingrediensen glucomannan utvider seg og fyller magesekken slik at du føler deg mett og dermed spiser mindre. Les mer om hvordan Royal Burner kan hjelpe deg ned i vekt her.

 

ANBEFALT

ROYAL BURNER®

Less hunger & cravings!

Gå ned i vekt med mindre sult og søtsug
Royal Burner er et naturlig kosttilskudd som hjelper deg ned i vekt ved å redusere sultfølelsen slik at du spiser mindre. I tillegg hindrer den søtsug/cravings slik at du enklere kan ha et sunt kosthold. Royal Burner bidrar også til en optimal metabolisme og en høy forbrenning.

LES MER