fbpx

Slik kan du gå ned i vekt med fysisk aktivitet

Fysisk aktivitet er essensielt for at du skal kunne gå ned i vekt. Kosthold er om mulig enda viktigere, men aktivitet kan være det lille ekstra som skal til for å bli kvitt de siste kiloene.

Du går ned i vekt med fysisk aktivitet. Så enkelt kan det sies. Likevel er det så vanskelig. Det er en balansegang i alt, og vi har alle ulike forutsetninger for å nå den vekten vi ønsker. Helseutfordringer, matallergi og motivasjon er alle faktorer som har stor innvirkning på vekt og helse.

 

Helsedirektoratets anbefalinger er et minimum

Helsemyndighetene legger retningslinjer for hvordan vi bør spise og leve for å opprettholde en god helse. Den berømte 5 om dagen-regla omhandler det faktum at vi bør spise minimum fem porsjoner frukt og grønt hver dag for å få i oss nok vitaminer og mineraler. I tillegg gir de føringer for hvor mye av kosten som bør bestå av proteiner, fett og karbohydrater.

Fysisk aktivitet er også en viktig del av området helsedirektoratet legger føringer for. De anbefaler at man utøver minimum 30 minutter fysisk aktivitet av moderat intensitet fem dager i uka. Det finnes likevel både pro- og retrospektive studier som gir grunn til å konkludere med at 60-90 minutters moderat fysisk aktivitet per dag er best. Dette øker sannsynligheten for vellykket vektregulering over tid. Empiriske data støtter utsagnet om at du går ned i vekt med fysisk aktivitet.

 

Helsemessige fordeler av fysisk aktivitet

Både kropp og hjerne er tjent med at du er fysisk aktiv. Du kan ikke bare gå ned i vekt med fysisk aktivitet, men også bedre dine kognitive ferdigheter som hukommelse og problemløsningsevner. Helsegevinstene øker med aktivitetsnivå og du vil få større fordeler om du legger ned en større innsats.

  • Inntil 150 minutter moderat fysisk aktivitet er et absolutt minimum
  • 300 minutter moderat fysisk aktivitet gir ytterligere helsegevinster
ned i vekt med fysisk aktivitet
Fysisk aktivitet holder deg sunn og frisk lenger, og hjelper deg med vektkontroll.

 

Det trenger ikke være tungt

Det er ikke nødvendigvis slik at du har nødt til å løpe maraton eller tilbringe timevis på treningssenteret flere ganger i uka for at du skal gå ned i vekt med fysisk aktivitet. Det er mye mer å hente i å trene smart. Mye repetitiv trening vil dessuten kunne gi deg slitasjeskader. Pass derfor på at du trener variert etterhvert som mengden trening øker.

Husk også på at for å gå ned i vekt med fysisk aktivitet er det ikke nødvendig med store, tunge treningsøkter. Det hjelper mye å bare komme seg opp av sofaen for å ta en spasertur. Kropp og sinn nyter svært godt av friskluft med lett aktivitet som å gå. Finn småturer i nærområdet ditt og bli god på å benytte deg av dem.

 

Hverdagsaktivitet kan gjøre underverker

Den aller største forskjellen får du trolig ved å legge inn mer hverdagsaktivitet i dagen din. Ta sykkelen til jobb, gå trapper, ta tåhev når du likevel bare står og venter. Squat mens du pusser tennene, eller bruk hoppetauet mens du ser en episode av favorittserien. Det er de lange periodene med stillesitting som er verst for kroppen og helsa. Ved å bryte opp disse med enkle aktiviteter som ikke krever all verden vil du være langt på vei.

hverdagsaktivitet
Å ta trappene når du kan vil gjøre en større forskjell for helsa di enn du tror.

 

Ned i vekt med fysisk aktivitet

Også appetitten vil reguleres etter ditt aktivitetsnivå. Når du er fysisk aktiv bedres fordøyelsen din og du vil bli bedre rustet til å nyttiggjøre deg næring. Selv om du kan oppleve at appetitten går opp når du blir mer fysisk aktiv, vil det være enklere for deg å foreta sunnere valg. Å være fysisk aktiv krever en innsats, og viten om det kan være nok til at du motiveres til å gjøre bedre valg også i matveien.

Royal Burner er et kosttilskudd som demper følelsen av sult og søtsug. Hovedingrediensen glucomannan utvider seg opptil 200 ganger sin egen størrelse i magesekken. Dette gjør at du føler deg mettere og mer tilfreds, og dermed synker trangen etter å spise noe søtt også. Les mer om hvordan Royal Burner kan hjelpe deg ned i vekt her.

 

ANBEFALT

ROYAL BURNER®

Less hunger & cravings!

Gå ned i vekt med mindre sult og søtsug
Royal Burner er et naturlig kosttilskudd som hjelper deg ned i vekt ved å redusere sultfølelsen slik at du spiser mindre. I tillegg hindrer den søtsug/cravings slik at du enklere kan ha et sunt kosthold. Royal Burner bidrar også til en optimal metabolisme og en høy forbrenning.

LES MER

Mest lest

#VITAPURA_COM