fbpx

Slik kan du få håret til å vokse fortere – 5 tips du må kjenne til

Langt, fyldig hår ligger ikke naturlig for oss alle. Hårveksten din er i stor grad bestemt av genene dine, men det finnes triks du kan gjøre for å utnytte det fulle potensialet.

Du arvet et sett gener fra mor, og et sett gener fra far. Disse genene får du ikke endret på, men du har relativt gode muligheter for å påvirke dem i ganske stor grad. En fyldig hårmanke henger nemlig sammen med både kosthold, pleie og rutiner – som alle lar seg endre på. Dette er det du bør gjøre for å få håret til å vokse fortere:

 

1: Kosthold

Jern, B-vitaminer, sink og protein er snacks for hårvekst. Kjendisstylist Mark Townsend forklarer at håret ditt vokser fra det du spiser og drikker. Forfatter, kjendis og kostholdsekspert Kimberly Snyder støtter utsagnet om at dietten din i stor grad styrer håret. For å få håret til å vokse fortere er det nødvendig å gi det de riktige næringsstoffene. Snyder anbefaler å fylle tallerkenen med grønne matvarer som kål og spinat fordi disse inneholder oljeproduserende A- og C-vitamin. De fungerer som naturlig balsam og vil gi glansen et boost, hevder kostholdseksperten.

Sunnhet kommer innenfra, og det samme gjelder for håret ditt. Spis matvarer rik på jern, B-vitamin, sink og proteiner.

 

2: Gi røttene ro

Hyppig bruk av stylingprodukter kan skape trøbbel for hårrøttene. Både forurensning og opphopning av produktrester gjør at røttene får dårligere vilkår å jobbe under. Typiske syndere er tørrsjampo og volumpudder. Disse produktene hjelper deg kanskje der og da, men overdreven bruk vil gjøre alt annet enn å få håret til å vokse fortere.

Overdreven bruk av hårprodukter kan gjøre det vanskelig å få sunt og friskt hår.

 

3: Plei hodebunnen

Hodebunnen er helt avgjørende for hårkvaliteten du ender opp med. For å gi hodebunnen de beste forutsetningene kan det være greit å pleie den fra tid til annen. Detox-sjampo hjelper deg å kvitte deg med uhumskheter som lagres helt inne ved røttene. Det finnes også egen rens til hodebunnen som med fordel kan brukes en gang i uka for å få fortgang i hårveksten.

få håret til å vokse fortere
Bruk pleiende hårprodukter for å gi hodebunnen næring.

 

4: Masser hodebunnen

Fordi massasje er en helt fantastisk vei til litt egenpleie får hodebunnsmassasje et eget punkt. Massasje stimulerer blodsirkulasjonen og gir de utallige blodårene støtten og pleien de behøver for å klare jobben sin ordentlig. Det virker dessuten stressreduserende, og stress er ofte en årsak til både hårtap og dårlig hårkvalitet. Stress frigjør nemlig frie radikaler i kroppen din, som i for store mengder vil gyve løs på cellene dine. En god runde med deilig hodebunnsmassasje kan motvirke dette. Et annet tips for å stimulere blodsirkulasjonen er å børste håret minst to ganger daglig. Bruk en naturlig børste som ikke sliter på håret, og la den rytmiske, taktfaste bevegelsen hjelpe deg til å få håret til å vokse fortere.

få håret til å vokse fortere
Dusjen er perfekt for en daglig 30-90 sekunders hodemassasje. Og du? Det er lov å unne seg litt profesjonell massasje også. Legg til hodebunnsmassasje på din neste spa-behandling. Håret ditt vil takke deg!

 

5: Less is more

Håret utsettes for stor slitasje gjennom daglig styling og tilføring av produkter. Sørg for å bruke gode hårprodukter tilpasset ditt hår, og unngå for mye varmebehandling og kjemiske substanser. For at håret skal vokse raskere må det få mye omsorg. Hårføneren kan være en synder dersom du ikke bruker den riktig, ettersom varmen kan trenge inn og svekke hårstråenes struktur. La håret tørke naturlig når du kan, og unngå å føne i noe annet enn hårets retning. Farging av håret er også en stor påkjenning. For å minimere skadeomfanget bør du gjennomføre denne typen behandling hos frisøren hvis du ikke vil la håret ditt beholde sin naturlige farge. Stramme hårstrikker bør byttes ut med løsere, mildere versjoner de gangene håret ikke kan få henge fritt.

få håret til å vokse fortere
Gi håret fri fra produkter og styling av og til, så det får hentet seg inn mellom slagene.

 

Gi håret et boost

Av og til er det ikke like enkelt å gi håret det det trenger på egenhånd. Royal Tan er et helhetlig skjønnhetsprodukt som styrker hår og negler, i tillegg til å gi deg en gyllen brunfarge. Kosttilskuddet inneholder betakaroten, som omdannes til vitamin A i kroppen. Vitamin A er viktig for sunn hårvekst, og sammen med sink og kollagen vil dette hjelpe deg med å få håret til å vokse fortere. Les mer om Royal Tan og hvordan det kan hjelpe hårveksten din her.

 

ANBEFALT

Ikke bare et betakaroten – men også et skjønnhetsprodukt!
Royal Tan er et av Norges sterkeste og mest potente betakarotenprodukter! Den gir en gyllenbrun hudfarge, og tar vare på hud, hår og negler.