fbpx

Slik får du et mer glansfullt hår helt enkelt

Et glansfullt hår vitner om sunnhet innenfra og er å finne på manges ønskeliste. Alt fra type hårprodukter til forurensing spiller inn på hårets utseende og struktur. Se hva du kan gjøre for å få et sunnere, mer glansfullt hår.

For noen år siden slo hårolje gjennom på markedet. De fleste større produsenter har nå hårolje i sitt produktutvalg, og det er et helt vanlig produkt å finne i de fleste hjem. Hårolje er samlebetegnelsen på hårpleieprodukter spesielt utviklet for å gi et mer glansfullt hår som ikke kruser, og som er lettere å håndtere. Hårolje er basert på pleiende oljer, som for eksempel arganolje eller moringaolje.

et mer glansfullt hår
Det finnes mange typer hårolje på markedet, og de fleste produsenter har dette i sitt sortiment.

 

Hvordan bruker du hårolje?

En vanlig feil er at man applikerer oljen over hele håret. Det kan riktignok brukes på forskjellige måter, men det vanligste er å ha noen dråper i fuktig hår før man styler det. Ellers brukes det gjerne i hårtuppene når håret er tørt for å tilføre mykhet og glans. Hårolje kan brukes i både tørt og vått hår, men man unngår gjerne å benytte det i hårbunnen. Olje helt inn til røttene kan gjøre at håret oppleves som tungt og fett. Brukes det riktig kan du derimot få et mer glansfullt hår som enklere lar seg håndtere i tillegg til å se sunt og friskt ut.

et mer glansfullt hår
Hårolje pleier håret og gjør det sterkere.

 

De vanligste måtene å bruke hårolje på er:

  • Noen dråper i håret før styling. Varm litt olje mellom hendene, og dra det gjennom håret og ut til tuppene.
  • Som balsam. Påfør en større mengde olje og la det virke i vått hår i 20-40 minutter før du skyller det ut.
  • Sammen med balsam. Bland noen dråper i din vanlige balsam for ekstra pleiende effekt.
  • For pleie av tørt hår. Påføres kun i tuppene, for å tilføre fuktighet og glans uten å tynge håret eller gjøre det fett.

 

Plei håret jevnlig

Vi utsettes for ulike former for forurensning på daglig basis. Håret vårt slipper ikke unna. Dessuten gjennomgår det ofte hardere kår som farging, varmebehandling og hyppig vasking med såpe. God hygiene er en nødvendighet for et mer glansfullt hår, men overdreven vasking vil virke uttørrende og dermed ha motsatt effekt. Det hjelper lite om håret er skinnende rent hvis hårstråene er så tørre at de knekker for et godt ord.

Balsam er dessuten en god hjelper på veien mot et mer glansfullt hår. Balsamen lukker de ytterste lagene av hårstrået, som gjør at håret ser blankere ut. For å ytterlig forsterke denne effekten er et godt tips å avslutte hårvasken med kaldt vann. Det kalde vannet vil nemlig også gjøre at det lukker seg.

få et mer glansfullt hår
Håret ditt trenger jevnlig pleie for å holde seg sunt og friskt.

 

Få i deg de riktige vitaminene

Både sink, selen og B-vitaminer er viktige for et mer glansfullt hår. Royal Tan er et kosttilskudd som gir pleie til både hud og hår. Kosttilskuddets hovedingrediens er betakaroten, som gir en dyp og varig brunfarge, men det inneholder i tillegg en rekke virkestoffer for sunnere, sterkere hud og hår. Les mer om Royal Tan her.