fbpx

Sett fart på forbrenningen med intervalltrening!

Intervalltrening er en svært effektiv måte å pangstarte forbrenninga på. Det er en tidseffektiv treningsform som gir raske resultater. Hva mer kan man ønske seg?

Intensiteten utgjør alt

Ved å pushe kroppen til å yte på et høyt nivå legger man opp til at formen skal stige i takt med intensiteten. Intervalltrening krever en solid innsats mens den står på, noe som betaler seg i relativt raske resultater. Regelmessig intervalltrening gir deg en kjempebonus i form av økt forbrenning, og utholdenheten din vil kunne bedres markant på kort tid.

 

Intervalltrening er bra for helsa!

Det finnes ingen grunn til å la helsa i stikken fordi dagene ikke gir rom for timesvis med fysisk aktivitet. Intervalløkter er blant de mest tidseffektive treningsformene du kan komme over. Mye er gjort på kort tid, og helsegevinstene er definitivt verdt investeringen. Forskningen viser at den kan være positiv mot både hjerte- og karsykdommer, diabetes og slag. Dessuten finnes det dokumentasjon for at hukommelse og kognitive ferdigheter også nyter godt av utholdenhetstrening. Du bygger rett og slett en sterke kropp, fra topp til tå. Intervalltrening kan være veien å gå for økt utholdenhet og dermed også bedre forutsetninger for å unngå en rekke livsstilsykdommer.

 

Intervaller er ikke bare intervaller

4×4, motbakke, pyramide.. Typene intervalltrening er mange. Felles for dem alle er at de kjennetegnes med to markante intensitetssoner; én arbeidsperiode hvor intensiteten er så høy at du ikke greier holde en vanlig samtale gående, og én hvileperiode hvor du henter deg inn igjen før neste runde. I arbeidsperiodene skal du ligge godt opp mot makspuls, og du skal holde et tempo som virkelig krever noe av deg. Hvileperiodene er ofte aktive pauser, hvor du senker tempo og får pulsen ned igjen. Her er noen typiske intervalløkter:

  • 4×4

Fire minutter jobb, fire ganger. Mellom dragene, en annen betegnelse på arbeidsperioden, tar du 2-3 minutter pause. Løp på høy intensitet i fire minutter, gå i to-tre minutter, og gjenta fire ganger. Dette er en effektiv økt som vil styrke din kondisjon og øke maksimalt oksygenopptak.

  • 30-20-10

intervalltrening

Jogg rolig i 30 sekunder, løp i 20 sekunder, og spurt i 10 sekunder. Denne typen fartslek er en morsom avveksling til lengre intervaller. Kjør gjerne 4-5 blokker med 30-20-10, ta en aktiv pause på noen minutter, og kjør 4-5 nye blokker. Intervalltrening er krevende, men gir resultater!

  • Bakkeintervaller

intervalltrening gir positive helseeffekter

Finn en lang, slak bakke, og løp 10 x 1 min i to bulker. Det vil si at du løper i motbakke i 1 minutt, før du snur og går/jogger rolig tilbake til start, for så å gjenta 10 ganger. Pass på å ikke sette for høyt tempo i nedoverbakke. Skadeforebygging er viktig dersom du skal holde ut i gamet og komme deg i bedre form.

  • 4x1000m – klassikeren.

Intervalltrening

De to første 1000-meterne kan du med fordel ta i raskt, men kontrollert tempo, før du gir gass på de siste to. Økta er ikke lang, men jaggu vil den kjennes likevel! Akkurat som intervalltrening er ment å være.

 

Intervalltrening gir deg bedre forbrenning

Det er ingen hemmelighet at intervalltrening er svært effektivt for metabolismen. Fettforbrenningen din vil bedres, og du vil dra nytte av den økte forbrenningen gjennom resten av dagen. Intervalltrening er kanskje best kjent i forbindelse med løping. Det er dog på ingen måte forbeholdt de løpeglade. Svømming, sykling, skigåing og roing er bare noen av aktivitetene som enkelt kan omfavne intervalltreningens fordeler. Det viktige er å stykke det opp i høy- og lavintensitet, hvor du gir full gass i arbeidsperiodene og henter deg inn igjen til neste runde gjennom aktiv pause. Resultatene vil komme like fort som melkesyra gjennom de første par øktene!

 

ANBEFALT

ROYAL BURNER®

Less hunger & cravings!

Gå ned i vekt med mindre sult og søtsug
Royal Burner er et naturlig kosttilskudd som hjelper deg ned i vekt ved å redusere sultfølelsen slik at du spiser mindre. I tillegg hindrer den søtsug/cravings slik at du enklere kan ha et sunt kosthold. Royal Burner bidrar også til en optimal metabolisme og en høy forbrenning.

LES MER

Mest lest

#VITAPURA_COM