fbpx

Så mye trening må til for å erstatte en kaffekopp

Er det virkelig slik at de som trener konsentrer seg bedre enn de som ikke trener? Hvor mye trening kreves det i så fall for at konsentrasjonsnivået skal økes? Er du av typen som tar deg en kopp kaffe hver morgen for å konsentrere deg bedre på arbeid? Hva om det er sånn at trening kan erstatte effekten kaffekoppen din har.

 

Erstatter kaffe

I en studie gjort av Womenshealth viste det seg at 20 minutters gange ga like mye effekt på konsentrasjonsevnen til deltakerne som en kopp kaffe. Begrunnelsen for dette er at kaffe inneholder koffein, som er et sentralstimulerende stoff. Når du går raskt, eller trener frigjøres det hormoner i hjernen din som gir den samme effekten. Du kan altså erstatte kaffekoppen med å for eksempel gå raskt til jobb og fortsatt ha et tipp topp konsentrasjonsnivå når arbeidsdagen starter.

Ekstra gevinst

Går du til jobben og dette tar deg 20-30 minutter vil du ikke bare kunne erstatte kaffekoppen. Du har også klart å snike inn anbefalingen om 30 minutters aktivitet hver dag. Så enkelt, og så deilig at det har en dobbel effekt!

 

Hvorfor hjelper rask gange?

Rask gange virker positivt på konsentrasjonsnivået ditt på flere ulike måter. Som nevnt frigjøres det hormoner i hjernen din som gjør det lettere å konsentrere seg. I tillegg vil du ha en mestringsfølelse etter å ha gjennomført som også virker positivt inn på konsentrasjonen din. Ved å gå 20-30 minutter har du også økt blodsirkulasjonen i kroppen din og gitt den en god start på dagen. Kroppen er klargjort for en lang dag og evner nå bedre å takle stress enn det den gjorde får gåturen din.

 

Hva med all annen trening?

Det er ikke bare en rask spasertur om morgningen som virker positivt inn på konsentrasjonsnivået ditt. Trening gjort dagen før, flere dager før osv har også vist seg å ha en effekt. Det er bevist at aktive mennesker, som trener regelmessig på generell basis har et høyere konsentrasjonsnivå enn de som ikke er aktive eller trener.

 

Trening påvirker konsentrasjonsnivået ditt positivt

Så uansett om du går raskt til jobben, trener jevnlig eller bare ønsker å trene jevnlig. Det hjelper på konsentrasjonen din! I tillegg har det mange andre positive effekter kroppen din har godt av. Og skulle det være litt tungt en dag, kan du i det minste tenke på at det faktisk er bra for konsentrasjonen din også – ikke bare den fysiske delen av kroppen din.

 

Kilder:

  1. Womenshealth.com.au

 

 

ANBEFALT

VITA WOMAN™

Feel like you, everyday!

PMS-lindring og kvinners helse
Vita Woman er et helt nytt kosttilskudd som er utviklet for å motvirke smertene og ubehaget som følger med menstruasjonssyklusen. Virkestoffene fungerer sammen og optimaliserer hormonbalansen så du kan føle deg som deg selv, alle dager i måneden!

LES MER

Mest lest

#VITAPURA_COM