fbpx

«Mindful eating» – veien til vektreduksjon

Legg bort dietter og alle mulige finurlige løsninger på rask vektreduksjon – prøv mindful eating! Både enklere, og ikke minst vell så effektivt.

Du trenger ikke å være rakettforsker for å forstå at det du spiser, også påvirker vekten din. Dersom kaloriinntaket er større enn forbruket, vil du før eller siden legge på deg. De aller fleste råd om vektreduksjon handler om kosthold og trening, og selv om vi støtter mange av de ulike rådene, så er det ett enkelt råd som faktisk skiller seg ut. Dette rådet handler ikke nødvendigvis om hva du spiser, men hvordan du spiser. For ja, måten du spiser på kan faktisk ha en betydning for hvor mye du spiser, og dermed også det totale antallet kalorier du til slutt får i deg.

Å spise mat uten å tenke over hva du putter i deg, kan lett føre til at du overspiser, spesielt i tilfeller der du er veldig sulten. Under gir vi deg noen tips til hvordan du ved hjelp av «mindful eating», eller «bevisst spising», kan redusere risikoen for å spise unødvendig mye, og dermed også lettere opprettholde en sunn vekt.

Spis langsomt, tenk over hvordan maten har blitt til og kjenn etter alle smakene.
  1. Sett en klokke på 20 minutter nedtelling, og bruk hele perioden (20 minutter) på å innta måltidet. Fokuser på hver bit du tar, og forsøk å kjenne etter smaken for hver bit.
  2. Prøv å spise med motsatt hånd av det du vanligvis bruker. Sannsynligvis vil dette kjennes veldig uvant, og du spiser automatisk litt langsommere.
  3. Bruk 5 minutter til å tenke gjennom hvordan maten du spiser har blitt til, helt fra solstrålene som fikk gresset til å gro, innhøstingen av avlingen, bondens jobb med kornet/husdyrene, og videre produksjon før den til slutt endte opp i butikken og handlevognen din. Sørg for at verken TV, radio, mobil eller noe annet forstyrrer deg under denne perioden.
  4. Spis små biter, og tygg langsomt og godt før du svelger. Ikke sett gaffelen i maten før du har tygd opp og svelget forrige bit.
  5. Før du åpner fryseren/kjøleskapet, ta et dypt pust og spør deg selv; «er jeg virkelig sulten?» Drikk gjerne et glass iskaldt vann, gjør 2×10 push-ups eller burpees, eller gå deg en liten tur, før du finner ut om du virkelig er så sulten som du tror.

ANBEFALT

ROYAL TAN™

For a deep golden tan

Få en naturlig, gyllenbrun hudfarge
Royal Tan er et av Norges sterkeste og mest potente betakarotenprodukter. Den gir en dyp, gyllenbrun hudfarge, i tillegg til å ta vare på hud, hår og negler.

Ikke bare et betakaroten – men også et skjønnhetsprodukt!

LES MER

ROYAL BURNER®

Less hunger & cravings!

Gå ned i vekt med mindre sult og søtsug
Royal Burner er et naturlig kosttilskudd som hjelper deg ned i vekt ved å redusere sultfølelsen slik at du spiser mindre. I tillegg hindrer den søtsug/cravings slik at du enklere kan ha et sunt kosthold. Royal Burner bidrar også til en optimal metabolisme og en høy forbrenning.

LES MER

Mest lest

#VITAPURA_COM