fbpx

Middagstips med høyt proteininnhold

Å øke proteininntaket i hverdagen kan for noen være utfordrende. Nedenfor er mattips med 3 middager med gode kilder til proteiner. Matrettene kan til fordel også spise som lunch. Å spise mye proteiner er bra ettersom det gjør deg god og mett lenge og kanskje reduserer lysten til å «småspise».

Kylling, brokkoli og stekte poteter

Kylling er en mager kilde til proteiner. Kylling har et lavt innhold av både fett og kalorier, men et høyt innhold av proteiner. Man kan derfor spise store mengder kylling uten at det har noe negativ effekt mtp kalorier. Hvis du i tillegg koker opp litt brokkoli får du i deg en god mengde jern og også litt ekstra proteiner. Som tilbehør kan du kutte poteter i båter og steke i ovnen med litt salt og pepper. Juster mengde etter kroppsvekt og ønsket mål. Dette er en middag med mye sunne næringsstoffer som er bra enten du vil opp eller ned i vekt!

Ovnsbakt laks med ris og grønnsaker

I likhet med kylling er laks også en fin kilde til proteiner. Laks har litt høyere innhold av fett enn kylling og regnes derfor som «fet fisk». Det er viktig å tenke på at fett ikke direkte er negativt og at fettsyrene i laks er sunne fettsyrer. Ovnsbak laksen med for eksempel brokkoli, rødløk og gulrot. Kok opp ris som tilbehør. Ved å ovnsbake laksen slipper du ekstra fett du får ved steking og gjør den derfor litt magrere. Ris er ofte et «fy-fy» tilbehør for mange, men justeres mengden er det absolutt ikke dumt med litt ekstra karbohydrater.

Ost og skinke-pai med brokkoli havrebunn

Både ost, skinke og havre er gode kilder til protein. I tillegg må man i paien tilsette en stor mengde egg som også har et høyt proteininnhold. Lag bunnen til paien av havremel, egg og cottagecheese så får du ytterlige mer proteiner. Dette er en skikkelig protein-bombe middag som inneholder ALT kroppen trenger av næringsstoffer. Forhåndsstek bunnen, tilsett en blanding av egg, skinke og brokkoli og stek i ovnen. I likhet med ovnsbakt laks slipper du her ekstra kalorier ved å måtte steke noe.

Alle de tre overnevnte middagene er god kilder til fullverdige middager. De inneholder proteiner, grønnsaker og en kilde til litt karbohydrater. Det er viktig å vektlegge at karbohydrater ikke er farlig å innta så lenge mengden tilpasses. Alle middagene kan også lages i større porsjoner og nytes som restemat eller lunch dagen etterpå. Middagene er relativt enkle og lage og faller ofte i smak hos de fleste i familien!

 

Sjekk også ut denne oppskriften! 

ANBEFALT

OPTIFUNCTION™

Muscle, joint & bone

Få en lettere hverdag med mindre muskel- og skjelettplager
OptiFunction er et avansert kosttilskudd utviklet for å lindre og forebygge betennelsestilstander i muskler og ledd, 100% naturlig. I tillegg styrkes og beskyttes skjelettet, samt kroppens evne til å håndtere stress bedres.

LES MER

Mest lest

#VITAPURA_COM