fbpx

Matvarene du bør spise hver dag

Å spise sunt og næringsrik er essensielt for å oppnå målet ditt, enten det er vektoppgang eller vektnedgang. Kanskje du bare er en av dem som ønsker en stabil vekt? Her kommer tips til matvarer du bør spise hver dag og ikke minst hvorfor du bør spise dem hver dag! Få et sunnere liv ved å spise disse matvarene! 

Grove kornprodukter

Grove kornprodukter kan være så mangt. Det kan for eksempel være grovt brød eller knekkebrød. Grove kornprodukter er en matvare som bør inntaes hver dag bla fordi det det er fiberrikt. Fiberet hjelper tarmsystemet ditt til å fordøye. I tillegg har det vist seg at høyt inntak av grove kornprodukter kan redusere risikoen for hjerte og kar sykdommer. I tillegg vil grove kornprodukter føre til at du holder deg mett lenge, og på denne måten unngår «småspising».

Magre meieriprodukter

At man ikke skal drikke H-melk dag inn og dag ut er muligens innlysende. Melk har et ufortjent dårlig rykte for å være en usun matvare. Denne usannheten må herved forkastes. Melk og meieriprodukter er sunne produkter. Ikke bare inneholder meieriprodukter kalsium og D-vitamin. De er også næringstette og mettende. Inntak minst 3 porsjoner magre meieriprodukter hver dag. Dette kan typisk være lett melk, cottage cheese eller en youghurt med lavt fettinnhold.

Frukt og grønt

Man kommer inne unna «5 om dagen». Spis minst 5 porsjoner av frukt og grønt hver dag. Dette er matvarer som bør prioriteres av ulike grunner. Frukt og grønt er lavt på kalorier, smaker godt og har en positiv effekt på blant annet immunsystemet ditt. Frukt og grønt er perfekt som mellommåltid eller som tilbehør til middagen. Man kan variere så mye man vil og her er det kun din egen smak som setter begrensninger. Husk også at et glass appelsinjuice regnes som 1 av 5 om dagen!

 

De tre overnevnte er tips til matvarer du bør spise hver dag. Dette er hovedsakelig fordi det er sunne og næringsrike matvarer. Sørg i tillegg for å spise nok! Et sunt kosthold inneholder både grove kornprodukter, magre meieriprodukter og frukt og grønt.

Test for eksempel ut denne oppskriften på sunn iskrem med banan som hovedingrediens! 

 

Kilder

  1. Vektklubb.no

ANBEFALT

ROYAL BURNER®

Less hunger & cravings!

Gå ned i vekt med mindre sult og søtsug
Royal Burner er et naturlig kosttilskudd som hjelper deg ned i vekt ved å redusere sultfølelsen slik at du spiser mindre. I tillegg hindrer den søtsug/cravings slik at du enklere kan ha et sunt kosthold. Royal Burner bidrar også til en optimal metabolisme og en høy forbrenning.

LES MER

Mest lest

#VITAPURA_COM