fbpx

Denne maten forbrenner magefettet ditt!

Bilringen er ikke det man med størst tilfredshet viser frem. En del av fettet vi får i oss lagres på magen, til manges store fortvilelse. Selv om man av kosmetiske årsaker kunne tenke seg å bli kvitt valpefettet, er det også helsegevinster å spore. Fettet som snor seg mellom dine indre organer kan med fordel tøyles. Så hvordan fungerer mat som forbrenner magefett, egentlig?

 

Enumettede fettsyrer

Overraskende nok for mange av oss er det faktisk en del mat som forbrenner magefett ganske effektivt. Kosthold rikt på enumettede fettsyrer får nemlig kroppen til å forbrenne mer magefett enn andre. Enumettede fettsyrer finner man i blant annet avokado, nøtter og oliven. Forskerne enes ikke om den nøyaktige årsaken til at de enumettede fettsyrene virker sånn. En plausibel forklaring er at det enumettede fettet påvirker stoffskiftet hormonelt og at de sånn hindrer fettlagring i mageregionen. I stedet omdirigeres fettet til hofter, rumpe og lår, hvor det er langt mindre skadelig å ha litt ekstra demping. Vi får i oss enumettet fett gjennom matvarer som disse:

 • Avokado
 • Oliven (også olivenolje)
 • Rapsolje
 • Pekannøtter
 • Pistasjnøtter
 • Hasselnøtter
 • Mandler
 • Sesamfrø
 • Sild
 • Majones
 • Linfrø

mat som forbrenner magefett

 

Matvarer du bør unngå

Det finnes altså flere godbiter som gjør at fettforbrenningen setter litt ekstra fart. Skal du ha full effekt av mat som forbrenner magefett, bør du også unngå mat som forhindrer deg i å gjøre nettopp det.

 • Sukker

Erstatt raffinert sukker med honning og andre naturlige søtningsstoffer. Sukker bringer lite næring til bordet, og er svært energirikt. Ved å heller velge naturlig søtning som honning vil du kunne få en merkbar forskjell. Det finnes dessuten flere gode grunner til å droppe sukker i kosten!

 • Hvetemel

Finmalt hvetemel har lange tradisjoner i det norske kostholdet. Du kan fint spise mel, men i jakten på mat som forbrenner magefett bør du gå for fullkornsvarianter. Fullkorn gir godt med fiber, som fordøyelsen din behøver for å kunne fungere optimalt. Dårlig med forbrenning uten et velfungerende fordøyelsessystem, så la det hvite, finmalte erstattes med bedre skyts!

 

Grønt, grønt, grønt

Det er ikke til å komme fra at frukt og grønt er en essensiell del av et sunt kosthold. I den grønne matverdenen finner du et rikt utvalg vitaminer og mineraler som har innvirkning på hele din kroppssammensetning. Mat som forbrenner magefett inkluderer derfor frukt og grønt også, og du bør etterstrebe å oppfylle helserådene med 5 om dagen.

frukt er mat som forbrenner magefett

 

Omega-3

Denne velkjente fettsyren er faktisk livsnødvendig. Den er å finne også i avokadoen og olivenolja, men et annet godt sted å få den i seg er gjennom fisk og sjømat. Særlig laks, ørret, sild og makrell har gode mengder av det sunne fettet. Det virker kanskje rart at fett skal forbrenne fett, men i energiomsetningsprosessen er det nå en gang slik det fungerer. Spis fisk til middag 2-3 ganger i uken. Du kan også erstatte en av middagene med makrell i tomat eller røkt laks på skiva i lunsjen et par ganger gjennom uka.

 

Ris og pasta er rikt på karbohydrater

Det finnes mange gode alternativer til ris og pasta. Det skal dog nevnes at det finnes bedre og verre alternativer innenfor hver av kategoriene hvis man ser gjennom magefettbrillene. Fullkornspasta vil være et bedre alternativ enn sin brorpart, og brun ris bringer andre næringsstoffer på bordet enn den vanlige hvite. Likevel kan man med fordel skifte ut disse svært karbohydratrike matvarene med andre varer når magefettet skal til pers.

Quinoa er et kjempesunt alternativ, hvor du får i deg både essensielle fettsyrer, kalsium, fosfjor, jern, magnesium, fiber, og en rekke andre næringsstoffer. Du kan også bruke linser, bokhvete, eller couscous. De går alle som mat som mer effektivt forbrenner magefett enn sine karbohydratrike brødre.

 

Start allerede nå med å kutte ut usunne alternativer som sukker. Gå over til fullkornsvarianter der du kan, og sørg for å få i deg enumettet fett. Det finnes nemlig mye god mat som forbrenner magefett, så slankingen behøver ikke bli traust og tung!

 

ANBEFALT

ROYAL BURNER®

Less hunger & cravings!

Gå ned i vekt med mindre sult og søtsug
Royal Burner er et naturlig kosttilskudd som hjelper deg ned i vekt ved å redusere sultfølelsen slik at du spiser mindre. I tillegg hindrer den søtsug/cravings slik at du enklere kan ha et sunt kosthold. Royal Burner bidrar også til en optimal metabolisme og en høy forbrenning.

LES MER

Mest lest

#VITAPURA_COM