fbpx

Løpeøkten som øker forbrenningen din

Om man skal prioritere løping eller styrke er sannelig ikke lett, spesielt ikke dersom man skal ned i vekt. Begge type treningsøkter er effektiv på hver sin måte. Sjekk ut denne løpeøkten dersom du vil øke forbrenningen din. Løpeøkten forbrenner i lang tid etter du er ferdig trent, hele 24t etterpå! Altså, super effektivt!

Hvor utføres løpeøkten?

Løpeøkten kan utføres enten på tredemølle eller ute. Nå som høsten senker seg er det lett å ty til tredemøllen, så gjør gjerne det. Dersom du løper den ute er det greit å ha med en stoppeklokke da det er en intervall økt med relativt korte drag. Vil helt klart anbefale og utføre den på tredemølle. Kanskje føler du deg inspirert til å trene noe styrke etterpå, til og med!

Hvilken type løpeøkt er det?

Løpeøkten har et noe «komplisert» oppsett første gangen, men les gjennom beskrivelsen godt og ta eventuelt et printscreen på mobilen så har du det klart foran deg. Økten er det man kaller en pyramide intervall økt. Altså at du går fra korte til lange drag og deretter ned igjen til korte drag.

Pyramideintervall på mølle

1-2-3-4-5-6-5-4-3-2-1 er følgende drag-tider du skal ha. Du skal altså starte med å løpe i et minutt, deretter 2 minutter, deretter 3 minutter osv fram til du når 6 minutter. Da går det nedover igjen og du løper tilsvarende lengede bare kortere og kortere. Mellom dragene skal du ha halve drag-tiden i pause. Altså: Når du løper 1 minutt får du 30s pause og når du løper 6 minutter får du 3 minutter pause. Det er kanskje innlysende at å holde samme fart gjennom hele økten ikke er så effektivt. Prøv å økte farten på de korte dragene og hold heller en fart du vet du kan holde på de lengste dragene.

Hvorfor er pyramideintervall så effektivt på forbrenningen?

Hovedgrunnen til at du bør trene pyramideintervall er fordi det er en økt som forbrenner i lang tid etter treningen er over. Du kan altså bruke i underkant av 45 minutter på treningssenteret og ha økt forbrenning i over 24t! I tillegg er det en økt som er lett å motivere seg til og tiden flyr avgårde fordi man hele tiden må holde tellingen på intervallene! Som nevnt kan den trenes ute også, men som du kanskje forstår er det litt mer avansert da! Test ut økten, og god trenings!

Kilde: 

  1. Leagendersfitness.com

Mest lest

#VITAPURA_COM