fbpx

Lage gresk salat? Superenkelt, og fantastisk godt!

Gresk salat er et ferieminne for mange. Du kan enkelt lage den deilig, smakfulle salaten hjemme på ditt eget kjøkken. Sunt, godt og veldig enkelt!

Det er noe helt eget over en gresk salat. De smakfulle sammensetningene av vitaminer og mineraler er ikke bare tilfredsstillende for smaksløkene. Den greske salaten er også proppfull av næring. Lager du en hjemmelaget tzatziki i tillegg har du dessuten både proteiner og probiotika i fleng. Se hvordan du enkelt kan lage gresk salat hjemme!

 

God mat for sunn vektnedgang

Ulike salater er den perfekte måten å få i seg tilstrekkelig med vitaminer og mineraler uten at det følger med uønskede mengder fett og karbohydrater. Når du skal ned i vekt gjelder det å passe på at det totale kaloriinntaket ikke blir for høyt gjennom dagen. En voksen kvinne forbrenner omkring 2000-2200 kcal per dag, mens en mann forbrenner 2400-2800 kcal på samme tid.

Salat alene kan fort bli kjedelig. Det er sammensettingen av sunne matvarer sammen med salaten som gjør den så godt egnet som måltid for vektnedgang. Å lage gresk salat hjemme kan gjøre vektreduksjonen litt enklere. Grekerne er enestående når det kommer til å benytte grønnsaker i sine salater.

hvordan lage gresk salat
Salat bør være en selvsagt del av de fleste middagsretter.

 

Probiotika og proteiner bidrar til vektreduksjon

Proteiner er helt nødvendig for at kroppen din skal fungere. Det er også disse som gjør at du føler deg mett og tilfreds. Probiotika bidrar med sunne melkesyrebakterier, som gjør at fordøyelsen din får bedre arbeidsforhold. En optimal fordøyelse legger et godt grunnlag for at du kan gå ned i vekt. Det vil dessuten sørge for at du nyttiggjør deg den næringen du faktisk spiser. Å lage gresk salat kan derfor være et smart trekk hvis du vil passe vekten.

 

Hvordan lage gresk salat helt enkelt?

Det er en smal sak å lage gresk salat. Måltidet er både fargerikt og proppet med næring. Denne oppskriften holder til ca. 4 porsjoner.

gresk salat

Du trenger:

  • 2 tomater
  • 8 cherrytomater
  • ½ rødløk
  • 1 agurk
  • 1 lite glass oliven
  • 2 ss olivenolje
  • 1 ss tørket oregano
  • 150 g fetaost
  • Tzatziki til servering

Slik gjør du det:

Skjær tomatene i store biter, del cherrytomatene i to og løken i ringer. Skrell agurken, del den i to og skrell ut innmaten med en skje. Skjær den i skiver, og bland i bollen sammen med oliven. Bland inn olivenolje og oregano og la det stå noen minutter. Bland inn fetaosten, og server med tzatziki.

Tzatziki lager du ved å rive 1 ½ agurk på råkostjernet og drysse på litt salt. La det trekke noen minutter før du presser ut vannet. Finhakk 2 båter hvitløk og bland sammen med agurken og 3 dl gresk yoghurt. Smakes til med nykvernet pepper. Så enkelt kan det være å lage gresk salat med hjemmelaget tzatziki til!

 

Bli kvitt sult og søtsug

Under vektnedgang er det svært mange som føler seg sulten unødvendig mye. Sult fører også ofte til søtsug, og man havner i en vond spiral hvor man kjenner magen rumle og søtsuget skrike. Det er vanskelig å motstå fristelsene over tid, og de blir gjerne bare sterkere og sterkere. Kosttilskuddet Royal Burner inneholder ingredienser som er dokumentert av EUs ekspertpanel for matsikkerhet som slankemiddel. Glucomannan er det første virkestoffet EFSA har godkjent som effektivt for vektnedgang.

Royal Burner gjør at du unnslipper sult og søtsug. Glucomannan utvider seg opptil 200 ganger sin egen størrelse, og opptar dermed mer plass i magesekken uten at du behøver å spise mer for å dempe sultfølelsen. Kosttilskuddet inneholder i tillegg en rekke virkestoffer som bidrar til en bedre fordøyelse, mer energi og mindre cravings. Les mer om Royal Burner her.

 

ANBEFALT

ROYAL BURNER®

Less hunger & cravings!

Gå ned i vekt med mindre sult og søtsug
Royal Burner er et naturlig kosttilskudd som hjelper deg ned i vekt ved å redusere sultfølelsen slik at du spiser mindre. I tillegg hindrer den søtsug/cravings slik at du enklere kan ha et sunt kosthold. Royal Burner bidrar også til en optimal metabolisme og en høy forbrenning.

LES MER