fbpx

Kostholdsmytene du ikke må tro på

Å ha et balansert og sunt kosthold høres ekstremt enkelt ut. Mange av oss søker informasjon på internett og fra bekjente. Beklageligvis er det sånn at det finnes mange kostholds myter der ute, her avklarer vi kostholds mytene du ikke må tro på!

 

Vektnedgang = mindre mat

Myte: For å gå ned i vekt må du spise mindre mat.
Sannhet: Nei … Det er ikke automatisk slik at dersom du vil gå ned i vekt må du redusere MENGDEN mat du inntar. Prøv heller å gå gjennom HVA du spiser, og hvor mye energi dette gir deg. Kanskje har du et kosthold som allerede er sunt og næringsrikt og det eneste resultatet du vil få av å spise mindre da er at du blir mer sliten … Spiser du kanskje bare lyst brød og ris til hvert måltid? Da kan du gå gjennom kostholdet ditt, for eksempel med en ernæringsfysiolog som kan gi deg en faglig tung gjennomgang av hva kroppen din trenger – avhengig av målet ditt!

 

 

 

Spiser du på kvelden blir du feit

Myte: Spiser du på kvelden, for eksempel kveldsmat legger du automatisk på deg.

Sannhet: Ikke helt på jordet, men ikke helt sant heller. Spiser du nok i løpet av en dag, eller kanskje du spiser for lite? Da kan du helt fint ta deg litt ekstra mat på kvelden. Essensen i myten er at om natten bruker ikke kroppen din like mye energi som på dagen – og det er forsåvidt sant. Det som ikke er sant, er at du automatisk legger på deg av det. Dersom du i løpet av en dag spiser sunt og godt og nok antall kalorier, og trives best med å spise på kveldstid er det ingen grunn til å ikke gjøre det!

 

 

Aldri spis junkfood og sukker

Myte: Dersom du spiser junkfood og sukker vil du aldri oppnå resultater

Sannhet: Dersom du spiser junkfood og sukker hver dag, til alle måltider – vil du nok legge på deg. Du kan fint ta deg en sjokolade, eller litt junkfood en gang i ny og ne – for eksempel i helgen dersom du ønsker det. Det er det hele bildet av kostholdet ditt som avgjør om det er sunt eller ei. Selvom du ikke spiser grønt og supersunt hver eneste dag, legger du ikke automatisk på deg. Sørg for å ha en fin balanse i kostholdet ditt, der det absolutt er tillatt med en sjokolade i ny og ne …

 

Kilder

  1. diabetes.no

 

 

 

 

ANBEFALT

ROYAL BURNER®

Less hunger & cravings!

Gå ned i vekt med mindre sult og søtsug
Royal Burner er et naturlig kosttilskudd som hjelper deg ned i vekt ved å redusere sultfølelsen slik at du spiser mindre. I tillegg hindrer den søtsug/cravings slik at du enklere kan ha et sunt kosthold. Royal Burner bidrar også til en optimal metabolisme og en høy forbrenning.

LES MER