fbpx

Kan det være farlig å gå på diett?

Dietter er en effektiv måte å ente gå opp eller ned i vekt på. Diett er egentlig et utrykk som brukes innenfor medisin men har i den senere tid også blitt overført som et utrykk alle bruker. Det store spørsmålet er da: kan det være farlig å gå på diett? I så fall, hvorfor er det farlig og hva kan potensielt skje?

Diett

Å definere diett er relativt greit. Diett er definert som spesialkost. Som nevnt er det ofte brukt i medisinen da man også kan bruke diett som medisin. Dersom man har sukkersyke får man diett tilpasset dette, tarmlidelser kan behandles med diett og mange andre sykdommer også. I tillegg er diett blitt brukt for både vektnedgang og vektoppgang.

Bør jeg gå på diett?

Å stå på en diett er i de fleste tilfeller helt opp til deg selv. Det florerer av ulike dietter som skal gjøre deg både sterkere og smalere. Det er viktig å tenke på at dietter som er på internett ikke alltid har en faglig base og man bør derfor være kritisk til å starte på dietter som ikke er anbefalt av helsepersonell.  Dersom du ønsker enten vektoppgang, vektnedgang, ønsker mer energi i hverdagen osv kan en diett helt klart være et hjelpemiddel.

Fordeler med diett

Fordelen med å gå på en diett er at det kan brukes som et verktøy eller hjelpemiddel for at du skal kunne nå målet ditt. Dette er uansett hvilket mål du har, og alle har ulike mål. I tillegg er en diett ofte «streng» og man holder seg derfor til et regime. Dette gjør det enkelt for mange å holde seg til det, istedenfor å ha et flytende kosthold der det er enkelt å ta snarveier eller komme seg utenom planen.

Ulemper med diett

Selvom fordelen av en diett er tilstede, finnes det også en del ulemper. Ulike dietter har ulike ulemper, men noe er felles. Diett kan være med på å påvirke mennesker i negativ grad, altså kan en diett for eksempel føre til en spiseforstyrrelse hos personer som i utgangspunktet ikke hadde dette. En diett er som nevnt ofte streng, og man kan derfor føre til underernæring eller feilernæring. Noen dietter er helt ekstreme og kan medføre andre negative bivirkninger som påvirker annet enn bare psyken din.

Kan det være farlig å gå på diett?

Det store spørsmålet besvares med: ja, det kan være farlig å gå på diett. Selv om diett for mange er et hjelpemiddel som gir positive resultater kan dietter også være farlige. Det er mange bivirkninger som kan oppstå og for mange blir listen med «nei mat» altfor lang. Det er derfor viktig at dersom du skal i gang med en diett bør du oppsøke fagfolk og det bør gjennomføres under veiledning av noen som faktisk vet hva de driver med!

Kilder: 

  1. Sml.no
  2. Researchgate.net/

 

 

ANBEFALT

ROYAL BURNER®

Less hunger & cravings!

Gå ned i vekt med mindre sult og søtsug
Royal Burner er et naturlig kosttilskudd som hjelper deg ned i vekt ved å redusere sultfølelsen slik at du spiser mindre. I tillegg hindrer den søtsug/cravings slik at du enklere kan ha et sunt kosthold. Royal Burner bidrar også til en optimal metabolisme og en høy forbrenning.

LES MER

Mest lest

#VITAPURA_COM