fbpx

Derfor bør du spise egg

Egg frekventerer dietten til den kostholdsbevisste, og det er ikke foruten grunn. Den lille, ovale saken er proppfull av næring! Det finnes en mengde årsaker til hvorfor du bør spise egg.

 

  1. Egg er proppet med protein!

Eggeproteinet er en av de viktigste årsakene til hvorfor du bør spise egg. Matvaren inneholder en tilnærmet optimal mengde aminosyrer, og kroppen din vil dra stor nytte av å få dem servert i eggeform. Protein er musklenes byggesteiner, og finnes både i eggehviten og i plommen.

protein er en av grunnene til hvorfor du bør spise egg

 

  1. Jern, mye jern!

Eggeplommen inneholder en anselig mengde jern. Jern brukes til å danne røde blodlegemer, som er ansvarlig for å transportere oksygen rundt om i kroppen. Jern alene er nesten godt nok svar på hvorfor du bør spise egg, men egget byr på så veldig mye mer.

 

  1. E-vitamin

Plommen i egget er også rikt på E-vitamin, som sammen med selen bidrar til god restitusjon etter trening og fysiske påkjennelser. Et måltid med egg, eller et egg i seg selv, er med andre ord ypperlig som påfyll etter økta!

protein er en god grunn til hvorfor du bør spise egg

 

  1. D-vitamin

Foruten fisk og rogn er egg en av våre viktigste kilder til D-vitamin. På den nordlige halvkule er vi ikke bortskjemte med sol størsteparten av året, så for å få i oss nok D-vitamin er vi avhengige av å få det gjennom kosten. D-vitamin påvirker en rekke områder, fra stemningsleie til muskelstyrke, alle gode grunner til hvorfor du bør spise egg.

 

  1. Metthetsfølelse som varer!

Eggets innhold av proteiner og fett gjør at du holder deg mett lenger. Spis gjerne grønnsaker eller grovt brød ved siden av, så har du et næringsrikt, fullverdig måltid som vil holde kroppen gående i lange tider.

gode grunner til hvorfor du bør spise egg

 

Eggets næringsinnhold

Så hva inneholder egentlig et egg? Næringsinnholdet på et gjennomsnittlig egg (omtrent 63 gram) ser ca. sånn ut:

  • 89 kcal
  • 8 gram protein
  • 4 gram fett
  • 2 gram karbohydrater
  • 265 mg kolesterol

 

Det finnes altså mange gode svar på hvorfor du bør spise egg. Sørg for å implementere det som en del av ditt kosthold, så drar du nytte av de mange næringsstoffene naturens egen vitaminkapsel har å by på!

 

ANBEFALT

ROYAL BURNER®

Less hunger & cravings!

Gå ned i vekt med mindre sult og søtsug
Royal Burner er et naturlig kosttilskudd som hjelper deg ned i vekt ved å redusere sultfølelsen slik at du spiser mindre. I tillegg hindrer den søtsug/cravings slik at du enklere kan ha et sunt kosthold. Royal Burner bidrar også til en optimal metabolisme og en høy forbrenning.

LES MER

Mest lest

#VITAPURA_COM