fbpx

Hvordan unngå søtsug i hverdagen?

I en hverdag omringet av reklamer, bannere og taktisk plasserte butikkhyller kan fristelsene for noe søtt være både mange og ikke minst harde å motstå. Noen ganger er det helt ok å gå på en liten smell, andre ganger kan det være greit å unngå. Her får du 5 tips for å unngå søtsuget.

 

La oss si det som det er. Sukker er ikke bra for kroppen, spesielt ikke i altfor store mengder. Allikevel vil kroppen vår til enhver tid ha noe søtt, ergo – søtsug. Søtsuget inntreffer ofte på de mest upraktiske tidspunkt, for eksempel i kassen på butikken (der butikken selvsagt jobber hardt for at du skal la deg friste).

 

 

  1. La oss starte med det åpenbare, ikke oppsøk godterihyllen i butikken med mindre dette er målet med handleturen. Det du ikke ser, lar du deg (forhåpentligvis) ikke friste av.
  2. Planlegg handleturene dine godt, se gjerne for deg hvor i butikken du har varene du skal handle og planlegg ruten din heretter. Det hjelper ofte å visualisere ruten for handleturen på forhånd. Unngå unødvendige turer innom steder i butikken du ikke trenger (som godterihyllen)
  3. Sitter du på sofaen hjemme og får lyst på noe godt? Ta deg en banan, et eple eller annen frukt. Fruktsukker har ofte en effekt på søtsuget ditt og kan dempe det på en sunn og god måte. På kjøpet får du med litt ekstra antioksidanter og sunne vitaminer i tillegg.
  4. Har du merket at søtsuget ofte melder seg før middag? Søtsug er ofte et symptom på at du er sulten. Ta deg en skive, en smoothie eller noe lett mat og se om det forsvinner.
  5. Om søtsuget først melder seg, og du virkelig ikke får tanken på noe søtt ut av hodet – gå deg en tur. Ta beina fatt og gå ut døren i litt frisk luft. Det er gjerne ikke mer enn noen minutter som skal til. Gjerne en tur rundt i nabolaget. Frisk luft og bevegelse fører til at kroppen «glemmer» søtsuget.

 

Og nå det er sagt, så går ikke verden under dersom du skulle ende opp med å ta deg en ekstra snopebit her og der. Det er viktig å unne seg litt kos i ny og ne, det er trossalt ikke bare kroppen vi skal ta vare på – men også hodet! Som alt annet i livet, handler også dette om mengde. Skulle fristelsen være for stor, må du ikke få dårlig samvittighet dersom du går på en liten smell, glemmer deg bort litt eller rett og slett ikke klarer å motstå!

ANBEFALT

ROYAL BURNER®

Less hunger & cravings!

Gå ned i vekt med mindre sult og søtsug
Royal Burner er et naturlig kosttilskudd som hjelper deg ned i vekt ved å redusere sultfølelsen slik at du spiser mindre. I tillegg hindrer den søtsug/cravings slik at du enklere kan ha et sunt kosthold. Royal Burner bidrar også til en optimal metabolisme og en høy forbrenning.

LES MER

VITA WOMAN™

Feel like you, everyday!

PMS-lindring og kvinners helse
Vita Woman er et helt nytt kosttilskudd som er utviklet for å motvirke smertene og ubehaget som følger med menstruasjonssyklusen. Virkestoffene fungerer sammen og optimaliserer hormonbalansen så du kan føle deg som deg selv, alle dager i måneden!

LES MER