fbpx

Slik kan du unngå soleksem

Tidlig i sesongen er det mange som får en allergisk reaksjon på solens UV-stråler. Det er ikke kjent hvorfor det oppstår hos enkelte, men man vet om flere faktorer som øker risikoen. Kjenn dem igjen, og ta grep for å unngå soleksem.

unngå soleksem ved å begrense eksponering

 

Det er ikke alle faktorer det er like enkelt å gjøre noe med når man skal unngå soleksem. Likevel kan det være greit å kjenne til dem, så man er best mulig rustet. Disse punktene er greie å ha i bakhodet når vi går inn i høytiden for å sole seg:

  • Lys hudfarge gjør deg ekstra utsatt
  • Bestemte ingredienser i kosmetikkprodukter kan øke sjansene for soleksem
  • Enkelte legemidler gjør huden mer ømfintlig enn normalt

 

Kan man bare droppe sola?

Vi har godt av å få litt sol på kroppen, men bør utvise forsiktighet særlig i begynnelsen av sesongen. Huden trenger solskinn for å starte den naturlige produksjonen av D-vitamin, som setter i gang når solstrålene treffer huden og aktiverer stoffene som ligger parat. UV-strålene omdanner hudens ventende 7-dehydrokolesterol til previtaminet D3, som etter en runde i lever og nyrer blir omdannet til nyttig D-vitamin for kroppen.

 

Hvordan unngå soleksem?

Soleksem er som nevnt relativt vanlig. Det kjennetegnes av at huden blir rød og varm, kanskje litt hoven. Det kan også dannes små, røde prikker og blemmer. Ofte vil man plages av kløe i forbindelse med allergien. Soleksem krever mindre eksponering enn solbrenthet for å opptre.

For å unngå soleksem er det viktig å ta sine forholdsregler. Dersom utbruddet først har oppstått, må man holde seg unna solens stråler. Kalde omslag kan virke lindrende, og det finnes flere kremmer som vil dempe kløen og utslettet. Det viktigste er likevel å forebygge, så man kommer soleksemene i forkjøpet.

  • Unngå å oppholde deg mye i sola, særlig i starten. Gradvis eksponering vil herde huden og gjøre den mer motstandsdyktig mot skadene.
  • Bruk solkrem med solfaktor høyere enn 15 for å unngå soleksem. Denne gjør at huden tåler solen bedre. Sørg for å bruke solkrem som beskytter mot både UVA- og UVB-stråler.

unngå soleksem ved å ta vare på huden

 

Vis huden din litt omsorg

Unngå soleksem ved å vise huden din kjærlighet og omsorg. Det å oppholde seg timevis i sola fra første stund vil ikke gjøre deg brun fortere, men heller fremprovosere soleksem eller solbrenthet. For å få mer utbytte av hver solstråle kan det være aktuelt med økt inntak av betakaroten, som gjør at huden får en dypere, varig brunfarge. Royal Tan er et avansert kosttilskudd som ikke bare kan gjøre huden din i stand til å få en gylden brunfarge. Det er også fullt av aktive virkestoffer som gjør huden din godt. Les mer om Royal Tan her.

 

ANBEFALT

Ikke bare et betakaroten – men også et skjønnhetsprodukt!
Royal Tan er et av Norges sterkeste og mest potente betakarotenprodukter! Den gir en gyllenbrun hudfarge, og tar vare på hud, hår og negler.