fbpx

Hvordan gå ned i vekt og bli der!

Å gå ned i vekt er hardt. Det gir en enorm mestringsfølelse når man får det til, men veien er ofte veldig krevende. Viljestyrken får seg en ordentlig test, og man må være beinhard fra start til slutt. Etter en slik innsats er det leit hvis alt arbeidet skal være forgjeves. Så hvordan kan man gå ned i vekt, og bli der?

Det er ikke alltid så lett å endre uvaner eller å etablere nye. Ryktene sier at det tar 66 dager å danne en varig vane. Uavhengig av om utsagnet fra University College London stemmer eller ei, kan vi vel alle enes om at varig endring krever målrettet arbeid. Skal vanen dannes er man nødt til å praktisere den ofte i begynnelsen. Setter man det i sammenheng med vektnedgang, vil det si at man må ta de riktige valgene for kostholdet, og man må ta de riktige valgene for treningen.

Ned i vekt

 

Kosthold eller trening, hva er viktigst?

For å gå ned i vekt er man nødt til å forbruke flere kalorier enn man inntar. Det er en udiskutabel sannhet. Men hvordan gjør man det? Svaret er at det finnes mange veier til Rom. Man kan trene og mosjonere på et nivå som gjør at antall forbrente kalorier overgår de man spiser, eller man kan spise færre kalorier enn det man greier å forbrenne. Når det kommer til det å gå ned i vekt, er det et anerkjent utsagn at kostholdet spiller så mye som 70% av rollen. Trening utgjør de resterende 30%. Det er med andre ord mer enn dobbelt så viktig at du gjør de riktige valgene i matveien, enn det er at du bruker veldig mye tid på treningen. Begge deler er viktige for å gå ned i vekt, men kosthold vil ha størst betydning.

 

Gå ned i vekt med gode spisevaner

Mange som ønsker å gå ned i vekt kan med fordel sette spisingen i system. Sånn kan man unngå en del av de typiske fallgruvene. Gode rutiner på måltider er et godt utgangspunkt for varig endring. Eksempler på rutiner kan være faste tidspunkt for hvert måltid, jevn fordeling av kaloriene utover dagen, og å unngå småspising mellom måltidene.

  • Spis frokost mellom 08:00-10:00
  • Unngå å spise kveldsmat tett opp mot leggetid
  • Spis hver 3.-4. time, så holder du blodsukkeret og energinivået jevnt
  • Fordel dagsrasjonen med kalorier utover de fem måltidene du bør ha per dag

Andre enkle grep som kan være svært effektive for å gå ned i vekt er å ta seg god tid til å spise. Flere forskningsprosjekter har pekt på spisetempo som en potensiell faktor for å lykkes med vektnedgang. Dersom du sluker maten risikerer du å overspise fordi du ikke rekker å oppfatte at du er mett i tide. Det samme gjelder hvis man spiser fremfor TV eller annen underholdning. Når fokuset er så langt borte fra maten vi spiser, kan vi fort ende med å ikke være bevisst på mengden mat vi har puttet i oss. Et annet triks er å bruke kniv og gaffel når du spiser et varmt måltid, så tar det automatisk litt lengre tid å få maten i seg. Sånn øker du sannsynligheten for å stoppe når du er mett.

Ned i vekt

 

Dropp småspisingen

En evig kamp mot kiloene bunner ikke så rent sjeldent i småspising. Det er fort gjort å gi etter når man blir fysen, og man finner noe snacks å tygge på mellom måltidene for å tilfredsstille søtsuget. Dette er en stor synder når det kommer til å gå ned i vekt. Det gjelder å holde på de gode spiserutinene. Med jevn tilførsel av energi i form av sunne måltider til fastsatte tider, vil søtsuget dempes. Kosttilskudd som Royal Burner kan være gode alternativer til å bli kvitt cravings. Skal man ned i vekt må man legge fra seg småspisingen først som sist.

Ned i vekt
Royal Burner er effektivt i kampen mot søtsug og cravings. Du kan lese mer om produktet her!

 

Trening for vektnedgang

Blant det aller viktigste for de som skal begynne å trene som en del av planen for å gå ned i vekt, er å begynne gradvis. Her som med spisingen gjelder regelen om at det tar tid å etablere nye, sunne vaner. Start forsiktig, så kroppen får tid til å venne seg til økt belastning i form av mosjon og bevegelse. Det gode med trening er at energi avler energi. Etterhvert som du kommer i gode rutiner vil du merke at du får overskudd og energi av å trene. Søvnkvaliteten kan bedres, og med det blir restitusjonen enda mer effektiv. Kapasiteten din øker, og du vil orke mer enn du gjorde før. Et suverent utgangspunkt for å gå ned i vekt! Motivasjonen og mestringen som følger det å nå målene man har satt seg kan ikke understrekes nok.

Lag deg en plan med større og mindre mål, så får motivasjonen næres av at du har konkrete bevis på fremgang i treningen. Målene kan være alt fra å komme seg ut og gå en tur to til tre ganger i uka, til å forbedre tiden din på 5-kilometeren på løping. Kanskje har du et skogholt eller et vann i nærheten av der du bor, så du kan nyte mosjon og friskluft med jevne mellomrom. Å oppholde seg i naturen er bevist å virke dempende på stress. Stress er ofte en synder på både humør og helse, og særlig magefettet påvirkes av blant annet stressnivå i kroppen.

Kort oppsummert kan man si at nøkkelen for å gå ned i vekt og bli der er å etablere sunne, gode kostholdsvaner, komplettert med regelmessig mosjon. Få søtsuget under kontroll, ha gode rutiner på måltidene, og få mer energi av å forbruke mer energi. Gode vaner gir endring som varer!

 

ANBEFALT

ROYAL BURNER®

Less hunger & cravings!

Gå ned i vekt med mindre sult og søtsug
Royal Burner er et naturlig kosttilskudd som hjelper deg ned i vekt ved å redusere sultfølelsen slik at du spiser mindre. I tillegg hindrer den søtsug/cravings slik at du enklere kan ha et sunt kosthold. Royal Burner bidrar også til en optimal metabolisme og en høy forbrenning.

LES MER

Mest lest

#VITAPURA_COM