fbpx

Hvordan forebygge muskelplager

Mange av oss sliter med muskelplager. Noen kjenner på det hver dag, andre bare av og til. Kroppen din utsettes for store mengder stress hver dag, så at muskelplager oppstår er ikke så uforventet. Finnes det noen måte man kan forebygge muskelplager på? Om så; hvordan gjøres det?

 

Trening

Mange muskelplager er relatert til enten hardt fysisk arbeid, eller stillesittende statisk arbeid. Felles for disse, selv om de er i helt ulik ende av aspektet; er at du må ha en kropp som takler det. Ved å trene kan du forebygge disse muskelplagene. Trening øker sirkulasjonen i blodet ditt, gir deg økt muskelstyrke og bedre holdning. Hvordan du trener er ikke så farlig. Prøv å tenk på hvilken muskler på kroppen din som er mest utsatt, og tren disse opp. På denne måten kan du ved hjelp av trening forebygge muskelplager.

 

 

Yoga

Noen vil kanskje definere yoga som trening, og det er det strengt tatt. Det er allikevel viktig nok til å få et eget punkt. I yoga fokusere du på pusten din samtidig som du strekker ut musklene dine. Pust er en helt essensiell del av å forebygge muskelplager da dette antakeligvis vil få deg til å stresse ned. Gjennomfør yoga enten på stuegulvet eller med instruktør ett par ganger i uken og du har gjort kroppen din en stor tjeneste.

 

Hvile

Når de to foregående punktene er treningsrelatert kan det virke motsigende at hvile også er essensielt. Det handler om å finne den perfekte balansen. Mange utvikler muskelplager fordi de er stresset. Da er det ekstremt viktig å ta seg tid til å hvile. Du kan for eksempel melde deg på en yogatime? Da tvinger du deg selv til å ta deg litt fri fra hverdagsstresset i tillegg til at du får inn litt trening.

 

 

Tøying

Tøying er litt i samme gaten som yoga, men muligens litt mer «tilgjengelig» for folk flest. Tøying kan utføres på stuegulvet, på arbeidsplassen – ja nesten hvor som helst. Bøy og tøy på muskulatur som enten er øm, eller kan bli øm. Sitter du mye kan skuldre og nakke få kjørt seg så fokuser ekstra mye på disse. Bedriver du tungt fysisk arbeid i hverdagen for eksempel mye tungt løft, kan du med fordel tøye ut lår, rumpe og legger. Dette tar ikke mye tid, er veldig lett tilgjengelig og vil helt klart forebygge muskelplager.

Plagene har allerede oppstått …

Kanskje har plagene allerede oppstått når du leser dette. Det finnes heldigvis råd til deg også. Utfør de samme punktene. Fokuser på å stresse ned, trene godt og tøy ut muskulatur. Forhåpentligvis vil du som også allerede har plager ha god effekt av de overnevnte punktene.

Kilder

  1. Veientilhelse.no

 

 

 

ANBEFALT

ROYAL BURNER®

Less hunger & cravings!

Gå ned i vekt med mindre sult og søtsug
Royal Burner er et naturlig kosttilskudd som hjelper deg ned i vekt ved å redusere sultfølelsen slik at du spiser mindre. I tillegg hindrer den søtsug/cravings slik at du enklere kan ha et sunt kosthold. Royal Burner bidrar også til en optimal metabolisme og en høy forbrenning.

LES MER