fbpx

Bli kvitt oppblåsthet med disse 3 tipsene!

Det er ikke særlig gøy å gå rundt og føle seg oppblåst. Luft i magen er noe alle plages med fra tid til annen, men for noen oppleves det både oftere og verre enn for andre. Det kan være bakenforliggende årsaker som matvareallergi eller laktoseintoleranse, eller det kan være så enkelt som at du svelger mye luft. Her er 3 tips verdt å prøve ut dersom du vil bli kvitt oppblåsthet.

 

  1. Svelg mindre luft

Det høres kanskje basalt ut, men det kan faktisk utgjøre stor forskjell. Over halvparten av gass i tarmene er nemlig luft vi har svelget. Det dannes også gass når bakteriene bryter ned maten vi har spist, fordi disse produserer gass som et biprodukt når de bidrar med fordøyelsen. Du kan bli kvitt mye oppblåsthet dersom du etterfølger disse rådene:

  • Tygg maten godt, sikt gjerne på 20-30 ganger per bit. Når du tygger maten ordentlig får også spyttet gjort sin del, og flere enzymer får bidratt til at maten fordøyes ordentlig.
  • Ikke snakk med mat i munnen. Jada, vi har hørt det så lenge vi kan huske. Men den gamle regla har defintivt rot i virkeligheten! For å bli kvitt oppblåsthet er det elementært at du ikke snakker når du spiser. Lukk munnen og tygg maten godt, så drar du ikke inn mer luft enn nødvendig.
  • Unngå kullsyreholdig drikke som øl og brus. Bobler er nettopp bobler, og disse inneholder luft du gjerne unngår å forsyne magen med hvis det er nettopp det du forsøker å bli kvitt.

kostholdet er viktig for å bli kvitt oppblåsthet

 

  1. Pass på kostholdet

Det ligger mye sannhet i uttrykket «du blir hva du spiser». Mange matvarer øker sjansen for luft i magen, deriblant disse:

  • Hvete
  • Rosenkål, kål, brokkoli, blomkål, løk og gulrøtter
  • Melk og melkeprodukter
  • Linser, bønner og erter

Flere av disse matvarene er viktige bidragsytere til et sunt og godt kosthold. Det bør derfor ikke være automatikk i å utelukke dem fra kosten. Bruk tipsene fra punkt 1, og du vil komme langt!

Å tygge maten godt kan hjelpe deg å bli kvitt oppblåsthet

 

  1. Få din dose daglige mosjon

Trening og mosjon hjelper svært godt på fordøyelsen. Dersom du vil bli kvitt oppblåsthet kan det derfor være en idé å se på ditt daglige mosjonsnivå. Rask gange i 20-30 minutter for dag kan være nok til å få magen på rett kjøl igjen. Forstoppelse kan forhindres gjennom å bedre tarmfunksjonen, som igjen påvirkes av fysisk aktivitet. Også depresjon, stress og angst virker inn på magen. Fysisk aktivitet og opphold i naturen har vist seg effektiv for å bedre humør og redusere symptomer på både depresjon, stress og angst. Dermed kan gåturer i grønne omgivelser også være effektivt mot luft i magen.

Få mosjon for å bli kvitt oppblåsthet

 

Litt luft i magen er ikke unormalt. Fordøyelsesprosessen alene forårsaker noe, men det er mye du kan gjøre for å redusere mengden utover dette. Vita Woman inneholder flere aktive virkestoffer som motvirker oppblåsthet. Du kan lese mer om kosttilskuddet og hvordan det hjelper deg å bli kvitt oppblåsthet her.

 

ANBEFALT

For kvinners helse og PMS-lindring.
Vita Woman er et helt nytt kosttilskudd som er utviklet for å motvirke smertene og ubehaget som følger med menstruasjonssyklusen. Virkestoffene fungerer sammen og optimaliserer hormonbalansen så du kan føle deg som deg selv, alle dager i måneden!