fbpx

HIIT trening

HIIT trening, eller high intensity interval training er en treningsform som har tatt nettet med storm. Treningen hevdes å være effektiv på forbrenningen på lang sikt. Er det virkelig slik? Hvordan virker HIIT trening og hvorfor har det blitt så populært?

Hva er HIIT

HIIT er som nevnt high intensity interval trening ergo trening med høy intensitet i intervaller. Øktene er typisk kortere og mer intense enn vanlige treningsøkter. HIIT krever at du yter maks hver gang du er «på», og det er ikke noe kjære-mor-slappe-av trening dette! Intervallene er korte fordi du skal gi ALT, her er det virkelig ikke vits å spare på noe ekstra energi!

Hvorfor HIIT?

Hvis man sammenligner HIIT med «normal» kardio eller styrketrening vil HIIT forbrenne mer kalorier per minutt aktivitet enn de tradisjonelle aktivitetene. I tillegg har man sett at forbrenningen etter selve treningsøkten også er høy, noe den sjeldent er i tradisjonell trening. Der man forbrenner når man trener, ikke etterpå. HIIT er en effektiv måte å redusere kroppsfett på som direkte konsekvens av dette.

Hvordan gjennomføre HIIT?

Når det kommer til gjennomføring av økten finnes det ulike type økter. Noen kombinerer tredemølle og styrke, andre kun styrke. Poenget med økten er at det skal være hardt når det er hardt, og pause når det er pause. Varigheten på økten er ofte i alt fra 15 til 45 minutter, sjeldent lengre. Du skal altså være så sliten at du ikke har sjans til å holde på i mer enn 45 minutter! HIIT kan brukes både på kondisjonstrening og styrketrening. Under kommer en kombinasjonsøkt av kondisjon og styrke som du kan teste dersom du vil prøve ut HIIT for første gang!

HIIT kombiøkt

For å utføre økten må du ha tilgang på en bakke og 2 vekter. Dersom du ikke har vekter hjemme kan du fylle 2 1,5l flasker med vann! Start økten med å være varm i kroppen!

  1. Løp opp bakken så fort du klarer, gå rolig ned igjen.
  2. Utfør 10 knebøy med vektene dine.

Begge de overnevnte skal gjennomføres på ca 120 sekunder

  1. Ta deg 90 sekunder pause
  2. Gjenta overnevnte.
  3. Total arbeidstid skal være 25 minutter. Det vil si at du får deg noen turer opp og ned bakken. Du skal løpe så fort du klarer opp!

Test deg selv og se hvor mange repetisjoner du klarer med knebøy. Du vil raskt se progresjon og antall runder du klarer innenfor de gitte 25 minuttene vil øke raskt! 

ANBEFALT

OPTIFUNCTION™

Muscle, joint & bone

Få en lettere hverdag med mindre muskel- og skjelettplager
OptiFunction er et avansert kosttilskudd utviklet for å lindre og forebygge betennelsestilstander i muskler og ledd, 100% naturlig. I tillegg styrkes og beskyttes skjelettet, samt kroppens evne til å håndtere stress bedres.

LES MER

Mest lest

#VITAPURA_COM