fbpx

Helsefordelene av å spise hvitløk!

Hvitløken gjør ikke mye ut av seg, men her snakker vi om en grønnsak med virkelige superkrefter!

Det er liten og anonym, men den er sterkere enn folk flest tror. Hvitløken har vært og er en av verdens mest brukte ingredienser innen matlaging. For ikke bare har den en kraftig og deilig smak, men den har også mange helsemessige fordeler. Bare se her:

Den bidrar til bedre blodgjennomstrømning

Hvitløk kan bidra til å bekjempe sykdommer og til å styrke det kardiovaskulære systemet. Den inneholder det kraftige virkestoffet allicin som er viktig for å produsere nitrogenoksid. Nitrogenoksid hjelper til å utvide blodårene og å redusere blodtrykket. Spiser du to hvitløksfedd i løpet av dagen, kan det bidra til å senke blodtrykket, bedre hjertehelsen, samt redusere risikoen for hjertesykdommer i alderdommen.

 

Det booster immunforsvaret

Hvitløken inneholder en rekke antibiotiske virkestoffer. Når du spiser hvitløk trigges immuncellene til å frigjøre kjemikalier som aktivere immunforsvaret til å finne og eliminere fremmede og uønskede inntrengere i kroppen. Hvitløk inneholder også rikelig med vitamin C, som kan bidra til å motvirke vanlige sykdommer som forkjølelse, influensa og andre infeksjoner.

hvitløk
Inntar du to fedd hvitløk om dagen vil du kunne styrke immunforsvaret og redusere risikoen for en rekke sykdommer.

Det kan hjelpe deg ned i vekt

Hvitløk har også egenskaper som kan hjelpe til med vektreduksjon. Studier på mus der en gruppe mus ble foret på en fetende diett i åtte uker før musene de neste syv ukene inntok den samme dietten tilsatt 2% eller 5% hvitløk, viste at hvitløken reduserte musenes kroppsvekt og fettprosent, og reduserte den usunne diettens effekt på leververdiene.

 

Det er godt for huden

Ønsker du deg sterkere og sunnere hud? Da kan hvitløk være til hjelp. Hvitløken inneholder flere ulike mineraler som er bra for huden. Magnesium, fosfor, manganese og kalsium, er alle bra for huden og kan bidra til å øke hudens elastisitet. Mer elastisk hud er effektivt i kampen mot rynker, arr og tegn til aldring.

 

Slik tilbereder du hvitløk for maks effekt

Dersom du kutter hvitløken i biter og kaster den i pannen, risikerer du å gå glipp av flere av dens gode egenskaper. For å få størst mulig effekt ut av hvitløken, skal du knuse den å la den hvile i 10 minutter ved romtemperatur før du koker den. Studier viser at denne måten å tilberede løken på, gjør at den bevarer omlag 70% av dens naturlige helsefremmende virkestoffer sammenlignet med å koke den rett etter å ha kuttet den. Dette skyldes at du ved å knuse den, antageligvis frigjør et enzym som har vært fanget i cellene i hvitløksfeddet. Enzymet forsterker effekten av de helsemessige fordelene, og effekten stiger til sitt maksimale nivå kort tid etter at hvilken har blitt knust. Dersom du koker den før dette, vil enzymet bli ødelagt og mye av helseeffekten forsvinner.

 

Kilde
Shape.com

ANBEFALT

ROYAL TAN™

For a deep golden tan

Få en naturlig, gyllenbrun hudfarge
Royal Tan er et av Norges sterkeste og mest potente betakarotenprodukter. Den gir en dyp, gyllenbrun hudfarge, i tillegg til å ta vare på hud, hår og negler.

Ikke bare et betakaroten – men også et skjønnhetsprodukt!

LES MER

ROYAL BURNER®

Less hunger & cravings!

Gå ned i vekt med mindre sult og søtsug
Royal Burner er et naturlig kosttilskudd som hjelper deg ned i vekt ved å redusere sultfølelsen slik at du spiser mindre. I tillegg hindrer den søtsug/cravings slik at du enklere kan ha et sunt kosthold. Royal Burner bidrar også til en optimal metabolisme og en høy forbrenning.

LES MER

Mest lest

#VITAPURA_COM