fbpx

Gjør du dette hver morgen får du en pangstart på dagen

En bra start på dagen gjør godt både for hode og kropp. Gjør du disse øvelsene hver morgen klargjør du kroppen din til en ny og effektiv dag! Du gir også både muskler, senere og ikke minst hodet en skikkelig pangstart. Øvelsene kan gjøres hvor som helst og det krever ikke noe utstyr (annet enn deg selv). Øvelsene er unnagjort på få minutter og du får på denne måten sneket inn litt aktivitet på morgenkvisten.

 

Burpees

Start med å ta 20 burpees, dette kan føles tungt tidlig på morgningen (ergo pangstart). Men følelsen du får etterpå er  helt fantastisk. Det er en fordel om du tar hele burpees, altså at du kommer deg helt ned på bakken og helt opp på hoppet, dersom dette føles uoverkommelig kan du ta halve burpees. Er du usikker på utførelsen kan youtube være en god hjelp. For motivasjon underveis kan du trøste deg med at dette er den hardeste delen av pangstart-økten.

 

Lang strekk

Fortsett med en lang strekk. Stå med beina godt plantet på bakken og strekk armene over hodet, så høyt opp mot taket de kommer. Sving deg gjerne litt fra side til side. Du skal kjenne at det strekker skikkelig i hele overkroppen. Bruk ca 45 sekunder på dette. Denne er litt mildere mot pusten din og gjør klart seneapparatet ditt for en lang dag.

 

Stjernehopp

Ved å strekke litt på deg har du forhåpentligvis hentet deg inn igjen etter burpeesene, og kroppen skal nå få gjennomgå litt ytterligere. Du skal nå utføre 50 stjernehopp. Dette er hopp du gjør stående med armene og beina ut fra kroppen. Hopp opp og ned mens du slår kroppen ut som en stjerne. Gi deg selv litt indre konkurranse ved å ta tiden på deg selv, kanskje du er raskere i morgen?

Bakside strekk

Forhåpentligvis fikk du pulsen opp på stjernehoppene, og du skal nå få strekke litt ut igjen. Stå med beina i skulderbredde og bøy deg framover og nedover. Prøv å ta i bakken med armene dine. Denne skal du kjenne på baksiden av kroppen din, og kan svi skikkelig. Hold posisjonen i 30 sekunder og slipp forsiktig opp.

 

Bra jobba! Du har nå pang startet motoren i kroppen din både ved å få opp pulsen, aktivere store muskelgrupper og ikke minst fått strekt skikkelig godt ut. Kroppen har nå fått en pangstart og er klar for en deilig dag. Falt øvelsene i smak kan dette med fordel utføres hver morgen. Hensikten er at kroppen skal være klar for dagen i det du drar hjemmefra, slik at du unngår å bruke en halvtime på å «komme i gang» når du kommer deg til skole, jobb etc.

Kilder:

  1. Nhs.uk
  2. Lifehack.org

ANBEFALT

ROYAL BURNER®

Less hunger & cravings!

Gå ned i vekt med mindre sult og søtsug
Royal Burner er et naturlig kosttilskudd som hjelper deg ned i vekt ved å redusere sultfølelsen slik at du spiser mindre. I tillegg hindrer den søtsug/cravings slik at du enklere kan ha et sunt kosthold. Royal Burner bidrar også til en optimal metabolisme og en høy forbrenning.

LES MER