fbpx

Få et sunnere liv med rødbeter!

Rødbeter er kjent for sin røde, freshe farge og søte smak. De er ekstremt allsidige og kan brukes i nesten alle matretter. I tillegg inneholder rødbeter en rekke vitaminer, mineraler og antioksidanter du sjeldent har sett maken din. Les videre hvorfor du får et sunnere liv av å spise rødbeter! 

Hva er rødbeter?

Rødbeter er som navnet tilsier en rød rotfrukt. Det finnes mange ulike varianter og fåes kjøpt i butikkene hele året i Norge. Rødbete har vært dyrket i Norge i flere tusen år og er en skikkelig kultur rotfrukt.

Hva inneholder rødbeter?

Som nevnt har rødbeter et innhold av en annen liga når det kommer til næringsstoffer og vitaminer. For det første er beter høy på både fiber og folat. Rødbeter inneholder en elektrolytt som heter potassium. Denne trenger kroppen din for å regulere blodsukker og nervesignaler. Og som om det ikke skulle være nok er rødbeter også rik på magnesium, jern, kalsium, sink og sist men ikke minst: antioksidanter. Sistnevnte er grunnen til at du virkelig burde spise rødbeter!

Hvorfor får jeg et sunnere liv hvis jeg spiser rødbeter?

Grunnen til at du skal spise rødbeter er enkel: den gjør det til et bedre menneske. Rødbeter inneholder som du nå vet mye viktige næringsstoffer. Disse gjør at du både presterer bedre i idrett, sover bedre om natten og øker din kognitive funksjon. I tillegg gjør rødbeter at du har et lavt og stabilt blodsukker og et lavt blodtrykk. I tillegg har det vist seg at rødbeter hjelper kroppen din med å produsere friske celler som er spesielt viktig under graviditet, men ellers også! Du blir rett og slett sunnere av å spise rødbeter!

Hva kan jeg lage av rødbeter?

Dette er kanskje det vanskeligste spørsmålet å stille seg. Rødbeter er en tradisjons rotgrønnsak i Norge og er typisk brukt i høstsesong. Det fine med rødbeter er at det faktisk kan brukes til nesten alt. Du kan lage suppe, tilsetter det i feks potetmos eller tilsette det i en salat. Ikke nok med det kan du legge til litt rødbete i smoothien din eller lage chips av rødbetene. Det er rett og slett nesten ingen begrensninger her. Rødbeter kan både stekes, bakes, skrelles og spise rå! En real super grønnsak som virkelig gir det et sunnere og bedre liv!

Kilder: 

  1. Shape.com
  2. Bama.no

ANBEFALT

ROYAL BURNER®

Less hunger & cravings!

Gå ned i vekt med mindre sult og søtsug
Royal Burner er et naturlig kosttilskudd som hjelper deg ned i vekt ved å redusere sultfølelsen slik at du spiser mindre. I tillegg hindrer den søtsug/cravings slik at du enklere kan ha et sunt kosthold. Royal Burner bidrar også til en optimal metabolisme og en høy forbrenning.

LES MER

OPTIFUNCTION™

Muscle, joint & bone

Få en lettere hverdag med mindre muskel- og skjelettplager
OptiFunction er et avansert kosttilskudd utviklet for å lindre og forebygge betennelsestilstander i muskler og ledd, 100% naturlig. I tillegg styrkes og beskyttes skjelettet, samt kroppens evne til å håndtere stress bedres.

LES MER

Mest lest

#VITAPURA_COM