fbpx

Få bedre søvnkvalitet med trening

Søvn er et sårt tema for mange. En del opplever at det kan være utfordrende å sovne, andre opplever problemer med å sove gjennom hele natten. Har du tenkt på at trening kan gi deg økt søvnkvalitet? Øk aktivitetsnivået ditt og søvnen din vil både på kort og lang sikt forbedres.

 

De tre T’ene, ting tar tid

Dersom du ikke i utgangspunktet er en aktiv person vil trening som sovemedisin være en god løsning, men det tar tid. Å påstå at trening er en quickfix på søvn er feil, men at det har en effekt er godt bevist i litteraturen. Det kreves en viss stå på vilje, og det er dessverre ikke slik at dersom du trener en økt, en dag vil du aldri mer slite med søvnen

Hva må til?

Den generelle reglen om 30 minutters aktivitet hver dag er et godt utgangspunkt. En jevn fly og jevnlig gjennomføring av trening er nøkkelen her. Om du løper, går, trener styrke, sykler eller står på ski er ikke så farlig. Så lenge du er i aktivitet og gir kroppen din en økning i puls. En studie viser til at kun 2 timer aktivitet i uken har effekt på hjernen din, andre studier påpeker at det riktignok må litt mer til for at søvnen også skal dra nytte av aktiviteten din.

 

Langsiktig løsning

At å trene eller være i aktivitet har en positiv effekt på søvnen din er det ingen tvil om. På kort sikt vil det gjøre at du sovner fortere og tidligere inntrer den dype søvnen. På lang sikt vil aktivitetsnivået ditt og treningen din påvirke søvnen på den måten at du jevnt over får bedre søvnkvalitet, sover dypere og at kroppen jobber bedre mens du sover. Så selv om du har søvnproblemer nå og vil bli kvitt dem, kan det være en ekstra motivasjon at dette også vil hjelpe langt fram i tid.

 

 

Men jeg har aldri trent før?

Er det tilfelle at du aldri har trent før, og vil starte nå fordi du ønsker bedre søvnkvalitet? Da kan det være greit å notere seg at mange vil føle seg utmattet dersom de nettop har startet med trening. Dette vil nok føre til at du kanskje sovner fortere enn før. Å føle seg utmattet etter å ha startet med trening er bare en fase, litt som en bivirkning som forsvinner. Det er bare å komme seg gjennom det og fokusere på de langsiktige resultatene treningen din vil gi på søvnkvaliteten din.

 

Kilder:

  1. Forskning.no

ANBEFALT

ROYAL BURNER®

Less hunger & cravings!

Gå ned i vekt med mindre sult og søtsug
Royal Burner er et naturlig kosttilskudd som hjelper deg ned i vekt ved å redusere sultfølelsen slik at du spiser mindre. I tillegg hindrer den søtsug/cravings slik at du enklere kan ha et sunt kosthold. Royal Burner bidrar også til en optimal metabolisme og en høy forbrenning.

LES MER