fbpx

Få bedre rumpe med denne øvelsen

Er det en øvelse du bør trene for å få en mer spretten rumpe er det denne! Den er skikkelig effektiv og med litt kreativ tenkning kan den også utføres hjemme vel som på treningssenteret.

 

Hvilken øvelse er det snakk om?

Du er kanskje spent? Den ultimate øvelsen for å få bedre rumpe er: hip thrusters, eller hoftehev som den heter på norsk. Øvelsen aktivere i stor grad hele baksiden din. Du får aktivert både gluteus maximus og minimus i tillegg til en hel del støttemuskler som ligger rundt. I tillegg foregår øvelsen på en sånn måte at det er vanskelig å «jukse» seg unna for å gjøre den lettere, slik man enkelt kan i andre typiske baseøvelser ved å «cheate» litt på teknikken!

Hvordan utføre øvelsen?

Øvelsen kan utføres i en maskin på treningssenteret ment for akkurat denne øvelsen. Det er de færreste treningssentre som har denne maskinen. Lag deg derfor et oppsett bestående av en vektstang med ønsket antall vekter og en benk bak deg. Du skal ligge med ryggen på benken og ha vektstangen plassert over hoftene dine. Utgangsposisjonen er når du sitter inntil benken med albuene hvilende oppå benken. Skyv deretter rumpen din så høyt opp du klarer med stangen oppå og stram godt i topp-posisjon. Senk deg deretter ned med hoftepartiet og repeter deretter øvelsen i ønsket antall sett og repetisjoner.

Tekniske tips for utførelse av øvelsen

Selvom øvelsen på papiret ser simpel ut finnes det noen tips du kan ta med deg for å sørge for at du utnytter øvelsen så godt som overhode mulig.

  • Finn deg en benk som er passe høy for deg. Har du en benk som er veldig lav kan du få for lite utslag i hoftene og er den for høy kan du risikere og at øvelsen blir utført ukorrekt
  • Fokuser på at du skal bruke skyve-øvelsen for å løfte deg opp. Desto mer du skyver desto mer utbytte får du av øvelsen
  • Plasser beina i ca skulderbredde, kan justeres underveis etter behov

Vanlige feil

Det finnes også noen feil som er vanlig, unngå disse feilene med disse tipsene:

  • Unngå å svaie overdrevet mye i ryggen!
  • Ikke plasser beina dine veldig tett inntil benken, dette er lett for og gjør at øvelsen ikke utføres korrekt
  • Pass på tyngdepunktet ditt! Ikke ha tyngdepunkt på tærne. Hold tyngdepunktet på hælene gjennom hele øvelsen!

Kilder

  1. trening.no

ANBEFALT

ROYAL BURNER®

Less hunger & cravings!

Gå ned i vekt med mindre sult og søtsug
Royal Burner er et naturlig kosttilskudd som hjelper deg ned i vekt ved å redusere sultfølelsen slik at du spiser mindre. I tillegg hindrer den søtsug/cravings slik at du enklere kan ha et sunt kosthold. Royal Burner bidrar også til en optimal metabolisme og en høy forbrenning.

LES MER

OPTIFUNCTION™

Muscle, joint & bone

Få en lettere hverdag med mindre muskel- og skjelettplager
OptiFunction er et avansert kosttilskudd utviklet for å lindre og forebygge betennelsestilstander i muskler og ledd, 100% naturlig. I tillegg styrkes og beskyttes skjelettet, samt kroppens evne til å håndtere stress bedres.

LES MER

Mest lest

#VITAPURA_COM