fbpx

10 tips til enkel hverdagsaktivitet som gir deg mer energi!

Visste du at bare ved å stå istedenfor å sitte på jobben, øker du forbrenningen din med hele 40%? Få kjappe tips til enkel hverdagsaktivitet her! 

Mange og lange stillesittende arbeidsdager er svært lite gunstig for helsa vår. Lommeboka blir kanskje glad, men bakenden vår lider. Mange av oss tror også at vi er aktive nok bare ved å bruke noen timer på treningssenteret gjennom uka. Den viktigste forskjellen for både helse og hjerne kommer gjennom et for noen svært overraskende svar: mer av det enkle! Hverdagsaktivitet er virkelig et ess i ermet, og her er våre tips til enkel hverdagsaktivitet som vil gi deg mer energi.

Sykling til jobben er en anerkjent hverdagsaktivitet.

 

  1. Stå på jobben!

Lege og kostholdsekspert Berit Nordstrand viser til at du gjennom å stå deg gjennom arbeidsdagen øker forbrenningen din med hele 40%. Ganske grei uttelling for ganske lite jobb, spør du oss!

 

  1. Opp å stå en gang i timen!

Vi kommer nok ikke utenom å måtte sitte litt fra tid til annen. Å reise seg opp en gang i timen høres kanskje absurd ut. Du sitter vel aldri så lenge som en time i strekk, i alle fall ikke flere ganger om dagen! Men gi det to sekunder. Du kommer på jobb, finner pulten din, begynner å svare på epost og henvendelser fra kunder og kolleger, og plutselig er det lunsjtid. Hvor mange timer uavbrutt stillesitting ble det, sa du? Ved å bryte opp de lange sitteintervallene med å reise deg opp vil du likevel kunne merke stor forskjell! Hent deg et glass vann eller en kopp kaffe, så får du sveivet i gang maskineriet ytterligere.

 

  1. Bruk trappene!

Det å ta trappene istedenfor heisen er enkel hverdagsaktivitet som gjør at pulsen øker og fettforbrenningen like så. Det er dessuten meget godt for rumpe og lår, du får en bedre holdning, og du sparer miljøet. Vinn, vinn, vinn!

enkel hverdagsaktivitet
Trappene er en sikker vinner blant hverdagsaktiviteter som gir helsegevinster.

 

  1. Gå rundt mens du snakker i mobilen!

Kanskje ikke så populært inne i åpent kontorlandskap, men prøv å gå rundt omkring mens du snakker i telefonen. Det vil bryte opp den sammenhengende stillesittingen, og øke forbrenningen din gjennom hele dagen. Enkel hverdagsaktivitet du ikke engang merker at du gjør!

 

  1. La bilen stå!

Når du har litt ekstra tid bør du la bilen stå og velge beina i stedet. En halvtimes spasertur til butikken vil faktisk kunne være nok til å dekke Helsedirektoratets anbefalinger om 30 minutter aktivitet hver dag, og langt på vei være enkel hverdagsaktivitet som hjelper deg i bedre form.

 

  1. Aktiv tannpuss!

Tiden til tannpuss er øremerket. Hvorfor ikke etablere en rutine på tåhev mens du pusser? Tåhev er overraskende god trening, og et ypperlig bevis på at enkel hverdagsaktivitet kan implementeres i enhver hverdag. Begynn med 25 tåhev, og øk med 5 i uka. Snart har du legger av stål!

Tåhev er en superenkel øvelse som kan gjøres under tannpussen både morgen og kveld.

 

  1. Gå av bussen en holdeplass for tidlig!

Ved å hoppe av bussen en holdeplass før du egentlig skal av har du stjålet til deg litt bevegelse. Det kan også være greit å stå under kollektivreisen der det lar seg gjøre, så slår du to fluer i en smekk.

 

  1. Dropp e-post!

Dette høres kanskje merkelig ut, men dropp å sende mail til dine kolleger! Gå heller til dem og overlever beskjeden muntlig. Du får både avbrutt stillesittingen, sneket inn litt sosialisering, og holder de til en etasje eller to opp får du økt pulsen litt i tillegg. Perfekte eksempler på enkel hverdagsaktivitet som vil løfte energinivået ditt betraktelig.

enkel hverdagsaktivitet gir deg bedre helse

 

  1. Tren støvsugeren!

Mange av oss har fått trofaste robotstøvsugere i hus. Denne er en lojal hjelper, men visste du at husarbeid er en suveren måte å holde seg i form på? Ikke la hybelkaninene utvide oppdrettet – ta en real runde med støvsugeren og du vil ha forbrent mange kalorier på helt enkel hverdagsaktivitet som likevel må skvises inn i travle tidsskjemaer.

 

  1. Armhevinger mens du venter på kaffen!

Ta ti armhevinger mens du venter på kaffekoppen din om morgenen. Har du litt ekstra energi på lager kan du bytte ut armhevingene med burpees, så aktiverer du flere muskler!

 

Hvorfor skal vi ta oss bryet med enkel hverdagsaktivitet?

Gjennom en stadig mer stillesittende hverdag øker risikoen for å utvikle livsstilssykdommer. Uendelige timer foran PC-skjermen både på jobb og i fritid gir oss dårligere holdning og er en energityv hvis vi lar det gå for lange intervaller mellom hver gang vi reiser oss opp.

Det er dessuten en hel rekke fordeler å spore ved å øke det generelle aktivitetsnivået bare litt. Aktivitet med lav intensitet gir ikke den heftigste pulsøkningen, men den bidrar til at hjerte- og karsystemet får sunnere arbeidsforhold. Enkel hverdagsaktivitet er dessuten appetittregulerende. En hard treningsøkt gjør deg som regel veldig sulten etterpå, mens det langt mindre intense ved jevnlig bevegelse gjør at du holder deg i form uten at appetitten øker betraktelig.

Sitter kjæresten for lenge på mobilen? Start en putekrig, og få slutt på både stillesittingen og husfreden for en stakket stund!

 

Økt hverdagsaktivitet gir et sunnere bevegelsesmønster

Det er mye å hente i å være bevisst eget bevegelsesmønster. Trasker du rolig opp trappene mens du støtter deg til gelenderet? Eller har du et hurtigere, mer effektivt bevegelsesmønster hvor du tar to trinn i gangen og ellers beveger deg litt raskere? Ved å bruke energien jevnt og trutt gjennom hele dagen vil du ikke bare kunne krysse av for lista over vel utført enkel hverdagsaktivitet, du vil få økt energinivå, orke mer, og bli i bedre form både fysisk og mentalt.

 

ANBEFALT

Gå ned i vekt uten å plages av sult og søtsug!
Royal Burner hjelper deg ned i vekt ved å redusere sult og søtsug slik at du spiser mindre og sunnere. Royal Burner bidrar også til en optimal metabolisme og en høy forbrenning.

For kvinners helse og PMS-lindring.
Vita Woman er et helt nytt kosttilskudd som er utviklet for å motvirke smertene og ubehaget som følger med menstruasjonssyklusen. Virkestoffene fungerer sammen og optimaliserer hormonbalansen så du kan føle deg som deg selv, alle dager i måneden!