fbpx

En myte om kostholdet som må bort

Av og til dukker det opp usannheter som må renskes bort fra virkeligheten. Denne undersøkelsen oppdaget noe virkelig interresant for deg som ønsker et sunnere kosthold.

Alle som har forsøkt seg på «clean eating» kan skrive under på at dette er en vanskelig oppgave. Clean eating frarøver deg muligheten til å innta en rekke ulike matvarer. Når dette skjer, så vokser gjerne suget etter de betraktelig. Det er av den grunn en ny studie publisert i tidsskriftet The Lancelet faktisk vekker så stor oppsikt! Å tilsette sunne matvarer til kostholdet ditt er nemlig langt mer viktig enn å innta mindre usunn mat.

En forskergruppe analyserte 20 år med data fra 195 land, i tillegg til epidemiologiske studier på ernærinesrelaterte helserisikoer og helsefordeler. Ut fra dette fant de at 1 av 5 dødsfall kunne assosieres til dårlig kosthold. Kardiovaskulære sykdommer var den største trusselen, etterfulgt av kreft og diabetes type 2.

Å frastå fullstendig fra noe du i utgangspunktet har lyst på, gir deg sannsynligvis bare enda mer lyst på det. I stedet for å kutte ut matvaren fullstendig, bør du forsøke å spise mer sunt på generell basis.

 

Kostholdet tar liv og redder liv

Hva du spiser har stor innflytelse på hvordan helsen din vil være. Kostholdet kan både ta liv og redde liv. Et lavt inntak av sunne matvarer, og et høyt inntak av sunne matvarer, er den største årsaken til død globalt sett.

Og selv om høye mengder junkfood – spesielt den typen som inneholder mye salt – øker  en persons risiko for å utvikle hjertesykdom, så ligger hovedproblemet i en diett med for lite næringsrik mat.

I Norge har vi utarbeidet klare retningslinjer for hvor mye vi bør innta daglig av ulike næringsstoffer og matvarer, mens andre land ikke har noen nasjonale retningslinjer å følge. Selv i et land som Australia der det bugner av frukt og grønnsaker, regner man med at det er kun 23% som inntar det daglige anbefalte mengden fullkorn, og kun 12% oppnår målet for nøtter – to viktige ingredienser til god hjertehelse.

Ønsker du å vite mer om hvor mye det er anbefalt å innta av ulike næringsstoffer hver dag, kan du lese dette i Helsedirektoratets anbefalinger om kosthold, ernæring og fysisk aktivitet.

ANBEFALT

ROYAL TAN™

For a deep golden tan

Få en naturlig, gyllenbrun hudfarge
Royal Tan er et av Norges sterkeste og mest potente betakarotenprodukter. Den gir en dyp, gyllenbrun hudfarge, i tillegg til å ta vare på hud, hår og negler.

Ikke bare et betakaroten – men også et skjønnhetsprodukt!

LES MER

ROYAL BURNER®

Less hunger & cravings!

Gå ned i vekt med mindre sult og søtsug
Royal Burner er et naturlig kosttilskudd som hjelper deg ned i vekt ved å redusere sultfølelsen slik at du spiser mindre. I tillegg hindrer den søtsug/cravings slik at du enklere kan ha et sunt kosthold. Royal Burner bidrar også til en optimal metabolisme og en høy forbrenning.

LES MER

Mest lest

#VITAPURA_COM