fbpx

Dette trikset reduserer kaloriene i risen med 60%!

Er du glad i ris til ulike middagsretter, men skulle ønske det inneholdt færre karbohydrater? Dette trikset kan være løsningen.

En gruppe forskere fra rislandet Sri Lanka har nemlig funnet en løsning på hvordan du kan nyte risen med god samvittighet. Faktisk gjelder det ikke bare ris, men all stivelsesrik mat.

Løsningen er enkel. Bare tilsett litt kokosolje i kokeprosessen, og deretter avkjøl det.

 

Reduserer kaloriinnholdet med 60%

I følge en forskningsrapport presentert av American Chemical Society kan disse to stegene redusere kaloriinnholdet i maten med så mye som 60%.

Bakgrunnen for prosjektet var at forskerne ønsket å finne en løsning på verdens økende problem med overvekt. Forskerne oppdaget at dette kunne gjøres ved å øke graden av stivelse i risen (RS – resistant starch).

Men hvordan kan to så enkle grep, som også involverer fett, gjøre risen sunnere?

ris karbohydrater
Neste gang du skal spise ris kan du forsøke å koke den god tid i forveien slik at den rekker og avkjøles.

Påvirker absorberingsevnen

Kort forklart vil glukosemolekylene i risen begynne å danne tette bindinger (resistente bindinger) i det risen begynner å koke. Denne typen bindinger er vanskelig for kroppen å fordøye, og kroppen vår vil dermed ikke klare å absorbere like mye glukose og kalorier fra hvert molekyl.

Avkjølingen må bare i ca. 12 timer, og vil føre til at det dannes amylosemolekylene hydrogenbindinger mellom amylosemolekylene utenfor riskornene, som igjen gjør det til en resistent stivelse.

I tillegg, når du tilsetter en teskje kokosolje til det kokende vannet, vil fettmolekylene finne veien inn i riskornene og doble stivelses-effekten.

Etter at kroppen din omdanner karbohydrater til glukose, konverteres all resterende energi til glykogen. Leveren og musklene dine lagrer glykogen som kan brukes til energi og gjør det raskt om til glukose igjen når det er behov for det. Problemet er at overflødig glukose som ikke blir konvertert til glykogen, ender opp med og omdannes til fett. Dette kan føre til vektoppgang og overvekt hos enkelte.

pasta karbohydrater
Trikset fungerer også godt til pasta.

En ekstra god nyhet 

En annen god nyhet er at denne metoden også fungerer for rester. Å varme opp ris fra dagen før vil ikke ødelegge den kalorireduserte effekten. Dette gjelder også for poteter og pasta. Med andre ord er enkelt å kunne nyte mer av stivelsesrik mat fremover selv om du ønsker å redusere inntaket av karbohydrater.

 

Kilde
Womenshealth.com

ANBEFALT

ROYAL TAN™

For a deep golden tan

Få en naturlig, gyllenbrun hudfarge
Royal Tan er et av Norges sterkeste og mest potente betakarotenprodukter. Den gir en dyp, gyllenbrun hudfarge, i tillegg til å ta vare på hud, hår og negler.

Ikke bare et betakaroten – men også et skjønnhetsprodukt!

LES MER

ROYAL BURNER®

Less hunger & cravings!

Gå ned i vekt med mindre sult og søtsug
Royal Burner er et naturlig kosttilskudd som hjelper deg ned i vekt ved å redusere sultfølelsen slik at du spiser mindre. I tillegg hindrer den søtsug/cravings slik at du enklere kan ha et sunt kosthold. Royal Burner bidrar også til en optimal metabolisme og en høy forbrenning.

LES MER