fbpx

Dette kan være svaret på hvorfor du er så sliten hele tiden

Overskudd går i bølgedaler. En periode kan det boble over av energi, man går fra det ene prosjektet til det andre og kan klare absolutt alt. Andre perioder er bare det å reise seg fra senga om morgenen et realt kraftstykke.

Det er helt normalt å ha perioder hvor energinivået er litt lavere enn ellers. Helst skulle vi nok sett at vi var opplagt og med overskudd til enhver tid, men det hører sjeldenheten til. Dersom du kjenner på et lavt energinivå over tid kan det være verdt å sjekke ut hvorfor du er så sliten hele tiden. Årsakene kan nemlig være både ubetydelige og alvorlige.

sliten hele tiden
Vedvarende slitenhet kan skyldes alt fra en dårlig natts søvn til alvorlig sykdom.

 

Trøtthet kan skyldes manglende hvile

Å føle seg trøtt og sliten er ikke i seg selv farlig. Ofte er årsaken så banal som at du ikke har fått tilstrekkelig hvile, eller at du har for mye å gjøre. De ufarlige årsakene til at du er så sliten hele tiden kan være disse:

 • Mye stress på jobb eller privat
 • Hard eller mye trening
 • Lite søvn
 • Bekymringer

Stress er en energityv. Mange eller (for) vanskelige oppgaver på jobben kan være nok til å trigge stress. Befinner du deg i et arbeidsmiljø som ikke er bra for deg vil du fort merke det på humør og energinivå. Mye og hard trening er også en potensiell årsak, selv om den fysiske aktiviteten i seg selv ofte bidrar til det motsatte. Dersom du ikke får tilstrekkelig med restitusjon mellom slagene vil det likevel kunne føre til at du blir sliten og ikke lenger har overskudd. Det samme gjelder hvis du sover for lite, eller du går rundt og bekymrer deg mye.

sliten hele tiden
Vedvarende bekymringer er ofte en årsak til at man føler seg sliten hele tiden.

 

Mer alvorlige årsaker til at du er sliten

 • Vitaminmangel
 • Stoffskiftesykdom
 • Diabetes
 • Kreft
 • Tarmsykdom

Å finne svar på hvorfor du er sliten hele tiden kan lønne seg. Slitenheten kan nemlig være et av flere symptom på mer alvorlig, underliggende sykdom. Flere alvorlige sykdommer som diabetes og kreft kan ha diffuse symptomer til å begynne med.

Ellers kan det være fornuftig å se på hvorvidt du har hatt større nylige omveltninger i livet. Samlivsbrudd, familiekonflikter eller økonomiske utfordringer kan alle være opphav til både stress, bekymringer og påfølgende energimangel.

syk og sliten
Sykdom kan få deg til å føle deg sliten. En forkjølelse vil passere relativt fort, men trøtthet kan også være et tegn på mer alvorlig sykdom.

 

Energi avler energi

Inaktivitet er ofte en synder når det kommer til energinivå. Allmennlege Petter Brelin uttaler at man må skille mellom å være litt hanglete og å ha funksjonssvikt. En ting er om dørstokkmila er høy, men du likevel kommer deg på trening. En annen er om du må stoppe halvveis i trappa fordi du fysisk ikke klarer å gå hele i et strekk. Desto større funksjonssvikt, desto større grunn til å ta grep, sier Brelin.

Når du er fysisk aktiv gir du beskjed til kroppen om at den må gjøre seg i bedre stand til å takle påkjenninger. Formen din bedres fordi du setter større krav til hva kroppen din skal klare å prestere. I søken på svaret på hvorfor du er så sliten hele tiden kan det derfor være en idé å adressere aktivitetsnivået. Er du nok fysisk aktiv? Er du for fysisk aktiv? De fleste av oss befinner seg nok i første gruppe. Helsemyndighetene anbefaler minimum 30 minutter moderat fysisk aktivitet 5 dager i uka. Sørg for at du oppfyller minimumskravene.

 

Hvordan kan du få mer energi?

 • Vær fysisk aktiv minst 150 minutter i uka
 • Spis godt og variert
 • Kutt ut sukker
 • Drikk nok vann
 • Få i deg tilstrekkelig vitaminer
 • Sov 7-9 timer hver natt

Kosthold, aktivitetsnivå og restitusjon er altså nøkkelelementer når det kommer til energi. Skal du finne grunnen til at du er så sliten hele tiden, kan det lønne seg å ta seg tid til å tenke gjennom hvorvidt du oppfyller dem.

sunn og frisk
Fysisk aktivitet kan være det som skal til for at du får mer energi i hverdagen.

 

Fortsatt sliten?

Testosteronnivået kan være avgjørende for energinivå. Har du utelukket alvorlig sykdom som svaret på hvorfor du er så sliten hele tiden, kan det kanskje lønne seg å sjekke om du har for lite av det mannlige kjønnshormonet. Testosteron er nødvendig for å bygge større, mer definerte muskler, og har innvirkning på en rekke basale funksjoner i kroppen.

Alpha Man er et kosttilskudd spesielt utviklet for å booste testosteronnivået og gi deg mannskraften tilbake. Tilskuddet har egenskaper som gir deg økt energinivå, bedre forbrenning, forbedret sexlyst og økt evne til å bygge muskler. Les mer om Alpha Man her.

 

ANBEFALT

ALPHA MAN™

Feel stronger and energetic!

Få tilbake kraften og energien
Alpha Man er et avansert kosttilskudd optimalisert for å booste testosteronnivået i kroppen. Alpha Man har egenskaper som kan gi deg mer energi, øke forbrenningen, lysten og evnen til å bygge muskler.

LES MER

Mest lest

#VITAPURA_COM