fbpx

Dette kan du gjøre for å øke testosteronnivået

Etterhvert som alderen går opp, begynner andre ting å gå ned. Testosteron er kjent som «det mannlige kjønnshormonet», og påvirker både energi, lyst, og kroppssammensetning. Hvis nivået blir lavt, er det store muligheter for at du både er trett, sliten, har lite energi, og lite sexlyst. Vet du hva du kan gjøre for å øke testosteronnivået?

Hormoner er i stor grad ansvarlig for hvordan vi føler oss. Menn har klart større testosteronnivå enn kvinner. Dette gir blant annet mørkere stemme, mer hårvekst, og større muskler. Etterhvert som årene tar innpå oss, vil testosteronnivået gå ned. Reduksjonen skyldes at produksjonen svekkes, og disse prosessene finner sted allerede i slutten av 30-årene. Du kan ikke forhindre symptomene på aldring, men du kan gjøre ditt for å hindre at nivået synker raskere enn nødvendig.

 

Hvordan kan du vite om testosteronnivået er for lavt?

Hormonverdier kan enkelt måles med en blodprøve hos fastlegen. Et normalt testosteronnivå for menn ligger mellom 200-1200 ng/dl. Men det finnes mer tilgjengelige metoder du kan benytte deg av for å avgjøre hvorvidt en blodprøve er nødvendig. Typiske symptomer på lavt testosteronnivå er nemlig ereksjonsproblemer, lav sexlyst, økt hårtap, dårlig søvn, nedsatt stemningsleie, og økt fett rundt magen og vektøkning generelt. Sjekker av på flere av disse punktene, bør du begynne å se på hvordan du kan øke testosteronnivået ditt.

Å øke testosteronnivået kan hjelpe ereksjonen

 

Slik kan du øke testosteronnivået

Det finnes flere måter å øke testosteronnivået på. Trening og kosthold vil være viktige elementer. Du bør sørge for å ha et kosthold rikt på magnesium, zink og vitamin K dersom du skal opprettholde et tilfredsstillende testosteronnivå. En rask oversikt over kilder til de ulike næringsstoffene ser sånn ut:

  • Magnesium: spinat, salat, avokado, mandler, cashewnøtter, gresskar, og fullkornsprodukter
  • Zink: sammalt hvete, grove brødprodukter, linfrø, gresskarfrø, solsikkefrø og soyabønner
  • Vitamin K: spinat, brokkoli, rosenkål, kikerter, soyaolje, purreløk og grønnkål

Trening, og da særlig styrketrening, øker produksjonen av testosteron. For treningens del gjelder det å utføre øvelser som aktiverer flest mulig muskler i kroppen. Det vil dermed lønne seg med øvelser som knebøy, markløft og roing, hvor større deler av muskelmassen aktiveres.

styrketrening kan øke testosteronnivået

 

Alpha Man – et avansert kosttilskudd som øker testosteronnivået ditt

Alpha Man kan gi deg mer energi, øke forbrenningen, lysten og evnen til å bygge muskler. Kosttilskuddet er optimalisert for å øke testosteronnivået, og er fremstilt av naturlige råvarer. Et jevnlig inntak kan bidra til å unngå fedme, lavt energinivå, nedsatt lyst og impotens. Optimaliser ditt hormonnivå, og dra nytte av alle fordelene! Du kan lese mer om Alpha Man her.

 

ANBEFALT

For deg som vil føle mannskraften! 
Alpha Man er et helt nytt og avansert kosttilskudd optimalisert for å booste testosteronnivået i kroppen. Alpha Man har egenskaper som kan gi deg mer energi, øke forbrenningen, sexlysten og evnen til å bygge muskler!