fbpx

Dette bør du gjøre for å unngå hudkreft

Hudkreft er kanskje den kreftformen vi har størst mulighet til å selv kunne være med på å forhindre. Kreftformen oppstår ofte etter eksponering for UV-stråler fra sola. Det kan derfor være greit å ta viktige forholdsregler for å unngå hudkreft.

 

Hva er hudkreft?

Hudkreft finnes hovedsakelig i tre former. Den ene kalles basalcellekreft, og er en type som vokser svært langsomt. Den sprer seg ikke til andre deler av kroppen, og lar seg relativt enkelt behandle uten risiko for tilbakefall. Man bør gjøre sitt ytterste for å unngå hudkreft også av dette slaget, ettersom den ved lokasjon nær brusk kan vokse ned i underliggende beinstruktur.

Den andre typen kalles plateepitelkreft. Denne formen vokser raskere enn basalcellekreften, og viser seg ofte som et sår eller en knute i huden. Den kan i sjeldne tilfeller spre seg til omkringliggende lymfeknuter. Også her gjelder det å ta viktige forholdsregler for å unngå hudkreft.

Den tredje typen hudkreft kalles føflekkreft, eller malignt melanom. Det er den farligste og hissigste kreftformen av dette slaget. Det er fordi den så raskt kan spre seg til andre deler av kroppen, avhengig av hvilken form den oppstår i.

unngå hudkreft ved å sjekke uvanligheter
Et viktig grep for å unngå utviklingen av hudkreft er å sjekke abnormaliteter i huden.

 

Symptomene du bør være obs på

Basalcellekreft vises ofte først som små bleke eller svakt røde knopper, som etterhvert danner en knute. Midt i oppstår et sår som ikke gror, og som i perioder dekkes av tørr sårskorpe. Også eksemlignende, røde flekker som flasser kan være et symptom. Plateepitelkreften opptrer som regel som et sår som ikke vil gro, og som samtidig kan danne en knute eller et dypere sår i huden. Føflekkreft kan blant annet vise seg som uregelmessige, brune føflekker.

 

Hvordan kan du unngå hudkreft?

De viktigste tiltakene for å unngå hudkreft er ganske enkelt å være forsiktig med soleksponering. Vær god mot huden din, og beskytt den med solfaktor når du oppholder deg i sola. Det gyllne himmellegemet sender UV-stråler som trenger ned i huden din, og dersom du ikke beskytter den mot skadene de kan volde kan resultatet være nedslående.

unngå hudkreft ved å benytte solkrem
UV-stråler kan være svært skadelig for huden din. Sørg for å bruke solbeskyttelse når du skal oppholde deg i solen.

 

Du kan fremdeles nyte sola, men likevel unngå hudkreft

Dersom du overholder gode rutiner for bruk av solkrem, og unngår å oppholde deg for lenge i sola av gangen, vil du kunne minimere sjansene for å rammes av denne kreftformen. Det er ingenting i veien for å få sol på kroppen, tvert imot er sola vår viktigste kilde til D-vitamin. Du kan også helt fint få farge uten at du utsetter deg for en voldsom risiko. Det du må være obs på, er å redusere risikoen gjennom jevnlig påføring av solkrem og å unngå sola når den er på sitt aller sterkeste.

For å få en dyp, gyllen brunfarge uten å måtte ligge og steke i timevis, kan et betakarotentilskudd være gunstig. Royal Tan er et kosttilskudd som tilfører kroppen nettopp betakaroten, som omdannes til vitamin A i kroppen. Dette bidrar til økt produksjon av fargepigmentet melanin, som igjen gir deg brunfarge. Dermed kan du fortsatt nyte godt av en sommerbrun hudfarge, samtidig som du jobber for å unngå hudkreft. Les mer om Royal Tan her.

 

ANBEFALT

ROYAL TAN™

For a deep golden tan

Få en naturlig, gyllenbrun hudfarge
Royal Tan er et av Norges sterkeste og mest potente betakarotenprodukter. Den gir en dyp, gyllenbrun hudfarge, i tillegg til å ta vare på hud, hår og negler.

Ikke bare et betakaroten – men også et skjønnhetsprodukt!

LES MER

Mest lest

#VITAPURA_COM