fbpx

Derfor hjelper betakaroten mot soleksem

Soleksem oppstår når de varmende solstrålene treffer huden, og kan oppstå allerede etter få timer med soleksponering. Ofte kan det forveksles med solbrenthet eller varmeutslett ettersom det opptrer som kløende utslett. Utslettet kan være svært plagsomt for noen. Hvordan hjelper betakaroten mot soleksem?

Hvem kan få soleksem?

Soleksem er en allergisk reaksjon på solens UV-stråler og oppstår vanligvis tidlig i solsesongen. Vanligvis ses soleksem som røde utslett, hevelser, blemmer, kløe, eller en kombinasjon av disse. Alle kan få det, men noen er mer utsatt enn andre. Faktorer som øker risikoen for soleksem er blant annet:

  • Lys hudfarge
  • Enkelte ingredienser i kosmetiske produkter
  • Noen legemidler
hjelper betakaroten mot soleksem
Nordisk hud er spesielt utsatt for soleksem fordi den er lys og utsettes for lite sollys gjennom store deler av året.

Mellom 10 og 15% av den nordiske befolkningen rammes av soleksem. I en gruppe på 100 folk vil altså 10-15 av dem plages med solallergi. Spørsmålet er hva som kan hjelpe mot soleksem. Ofte vil man få tildelt kortisonpreparater eller andre legemidler, men studier som har undersøkt om betakaroten hjelper mot soleksem viser lovende resultater.

 

Forebygg soleksem

Den plagsomme solallergien kommer gjerne tilbake igjen og igjen. Forsøk å komme den i forveien ved å ta disse preventive grepene:

  • Unngå å sole deg for lenge av gangen
  • Bruk solkrem med høy solfaktor
  • Smør deg før du eksponerer deg for sola, slik at produktet får tid til å virke
  • Smør deg ofte. Det holder ikke å bare smøre seg om morgenen. Gjenta jevnt og trutt gjennom hele dagen, og særlig etter bading.
hjelper betakaroten mot soleksem
Sørg for å smøre deg ofte nok for å unngå soleksem.

 

Hjelper betakaroten mot soleksem?

Betakaroten er et fargestoff som finnes naturlig i en rekke planter. Fargestoffet er det kraftigste forstadiet til vitamin A og omdannes til aktivt vitamin A i kroppen. I tillegg er betakaroten en kraftig antioksidant som beskyttet cellene dine mot frie radikaler.

Når du eksponeres for solstråler skjer en rekke prosesser i huden din. UV-strålene trenger inn og gjør endringer i de underliggende elementene. Melanin er et fargestoff som allerede finnes i huden din, og det er dette som gir deg brunfarge når du soler deg. Solstrålene får huden til å produsere mer melanin. Fargestoffet fungerer som en beskyttelse mot de skadelige strålene sola gir fra seg.

Ved å øke produksjonen av melanin vil du ikke bare få endre beskyttelse, men også bli brunere. Betakaroten kan hjelpe mot soleksem gjennom å fremme produksjonen av melanin i huden. Et høyere inntak av fargestoffet kan altså virke både beskyttende og gi deg en dyp, varig brunfarge.

hjelper betakaroten mot soleksem
Fargesterke matvarer er ofte rik på betakaroten.

 

Hvordan kan du få i deg betakaroten?

Betakaroten finnes i en rekke frukt og grønnsaker. Fargesterke matvarer som gulrot, søtpotet, papaya og brokkoli er særlig rike på antioksidanten.

Royal Tan kan booste ditt betakarotennivå effektivt. Kosttilskuddet er utelukkende fremstilt av naturlige råvarer, og gir en dyp, gyllen brunfarge som varer. Royal Tan inneholder dessuten black carrot, et aktivt virkestoff som motvirker den oransje fargen betakaroten alene kan gi. Les mer om Royal Tan her.

 

ANBEFALT

ROYAL TAN™

For a deep golden tan

Få en naturlig, gyllenbrun hudfarge
Royal Tan er et av Norges sterkeste og mest potente betakarotenprodukter. Den gir en dyp, gyllenbrun hudfarge, i tillegg til å ta vare på hud, hår og negler.

Ikke bare et betakaroten – men også et skjønnhetsprodukt!

LES MER

Mest lest

#VITAPURA_COM