fbpx

Derfor går du ikke ned i vekt – fellene du bør være obs på

Du trener, spiser sunt, og ligger i kaloriunderskudd. Likevel går du ikke ned i vekt. Hva kan årsaken være?

 

Varige endringer

Ifølge ernæringsfysiolog Tine Sundfør er det utfordrende å endre vaner. «Det er en langvarig jobb» uttaler hun, og viser til at kroppen i en slik situasjon vil være i alarmberedskap og spare på «alt». Går du ikke ned i vekt kan en årsak være at du har implementert en diett eller en livsstil du ikke er i stand til å følge opp over tid.

Dessuten tror man ofte at når man har oppnådd vektnedgangen, kan man gå tilbake til gamle vaner. Sundfør beskriver det som å gå til frisøren og så forvente at man ikke trenger å klippe seg igjen senere. Du går ikke ned i vekt uten å opprettholde de gode vanene. Et tips er derfor å ikke gjøre totalendringer som ikke virker sannsynlige å kunne fortsette å følge. Gjør heller effektive grep i kostholdet, som å kutte ut usunnheter som potetgull, brus og ferdigmat med et grønnere kosthold med magert kjøtt og begrenset godistilførsel. Omveltningen er stor, men kostholdet skal være mulig å følge for de fleste.

 

Kortsiktige løsninger får deg ikke ned i vekt

Velger du derimot å legge deg på 1000 kcal daglig kaloriinntak kan du forvente å gå ned i vekt, men straks vekttapet er oppnådd og du går tilbake til vanene som fikk deg opp i vekt til å begynne med, vil kiloene komme snikende tilbake. Det er veldig fristende å gå for en radikal endring som over tid vil være vanskelig eller til og med umulig å følge. Spesielle dietter, svært strengt treningsregime eller kanskje en kombinasjon av disse? For å få en pangstart på vekttapet og motivasjonen kan det være mye å hente i raske resultater, men husk at endringene skal kunne opprettholdes over tid.

du går ikke ned i vekt med dårlige vaner
Sørg for at endringene du innfører kan opprettholdes over tid. Vekttap handler ofte om en endring i livsstil.

 

Du går ikke ned i vekt fordi du gjør det overdrevent komplisert

Det kan høres belærende ut, men ofte gjør man vekttap til noe langt større enn det behøver å være. Å gå ned i vekt er krevende, men det er ikke komplisert! Den matematiske formelen er færre kalorier inn enn ut, og så gjelder det å finne de enkle grepene som faktisk fungerer. Det er ikke nødvendig med dyrt treningsutstyr, uendelig med kokebøker og en mastergrad i ernæring. Alt du trenger for et sunt kosthold finner du i butikkhyllene på din lokale dagligvarehandel, og det du trenger for et sunt treningsregime finnes utenfor utgangsdøra.

ikke ned i vekt uten fysisk aktivitet
Du kan enkelt få mer enn nok fysisk aktivitet like utenfor utgangsdøra di. Hvorfor ikke ta med partneren eller en venn på ukentlige treningsturer?

 

Inaktivitet får deg ikke ned i vekt

En udiskutabel sannhet er at det meste av vekttap kan tillegges kostholdsvaner. Likevel vil du kunne forbedre både humør, pågangsmot og ikke minst forbrenning gjennom fysisk aktivitet. Helsegevinstene av å være nok fysisk aktiv gjennom en dag er så store at vi ikke har råd til å la det være. Helsedirektoratets anbefalinger er minimum 30 minutter moderat fysisk aktivitet fem dager i uka. Når du øker muskelmassen din, øker også den forbrenningen som foregår mens du hviler. Dermed vil du kunne forbrenne et større antall kalorier totalt ved å ha økt hvileforbrenning.

inaktivitet får deg ikke ned i vekt
Hva med å bytte ut ene TV-kvelden i uka med en enkel hjemmetreningsøkt? Du kan også enkelt bytte ut sofaen med et hoppetau, så får du både sett på TV og beveget deg.

 

Du spiser mer enn du tror

En liten bit her og en liten bit der kan fort bli flere kalorier enn du tenker over. Opplever du at du ikke går ned i vekt til tross for at du tar grep, kan et tips være å skrive ned alt du spiser i én uke. På den måten blir du bevisst på hva du faktisk putter i munnen, og som en konsekvens vil de fleste gjøre smartere valg.

Ofte kan søtsuget forverres gjennom en slankeperiode, i tillegg til at du føler deg småsulten hele tiden. Da kan kanskje kosttilskuddet Royal Burner være noe for deg. Royal Burner inneholder aktive virkestoffer som hjelper deg å lykkes med rask vektnedgang. Kosttilskuddet har egenskaper som å:

  • Motvirke lagring av fett
  • Redusere sultfølelsen
  • Motvirke søtsug
  • Motvirke lavt stoffskifte
  • Gi energi og økt forbrenning
  • Stabilisere blodsukkeret

Les mer om Royal Burner her, og hvordan det kan hjelpe deg når du ikke går ned i vekt til tross for at du følger alle vekttapsråd til punkt og prikke.

 

 

ANBEFALT

ROYAL BURNER®

Less hunger & cravings!

Gå ned i vekt med mindre sult og søtsug
Royal Burner er et naturlig kosttilskudd som hjelper deg ned i vekt ved å redusere sultfølelsen slik at du spiser mindre. I tillegg hindrer den søtsug/cravings slik at du enklere kan ha et sunt kosthold. Royal Burner bidrar også til en optimal metabolisme og en høy forbrenning.

LES MER

Mest lest