fbpx

Derfor er magnesium bra for deg og din helse

Stoffskifte, hjerte og muskler behøver tilførsel av magnesium for å fungere normalt. Mineralet finnes både i muskler og i skjelettet vårt, og må tilføres via maten fordi det ikke kan dannes i kroppen.

Ifølge Helsedirektoratet bør vårt daglige inntak av magnesium ligge på 280 milligram (mg) for kvinner, 350 mg for menn. Men hvorfor er magnesium bra for deg, egentlig?

 

Opprettholder normal muskelfunksjon

Både forbrenningen av karbohydrat, signaloverføring i nervesystemet og regulering av muskelaktivitet påvirkes av magnesium. Mineralet er nødvendig for at nerve- og muskelimpulser kan overføres og har en særlig viktig funksjon for musklene i hjertet. Dessuten er magnesium bra for elektrolyttbalansen i kroppen. Det bidrar til å forbrenne karbohydrater og for dannelsen av protein, og er en avgjørende kofaktor for mange enzymer i kroppen din.

Muskelfunksjon og nervesystem nytter godt av at du får i deg tilstrekkelig med magnesium. Dessuten er magnesium bra for væskebalansen i kroppen, og dermed en viktig bidragsyter til at du får maks ut av treningen din.

 

Må tilføres via mat og drikke

Kroppen vår kan ikke danne magnesium på egenhånd og er derfor helt avhengig av å få det tilført gjennom kosten. Magnesiummangel er ikke vanlig. De fleste får i seg tilstrekkelige mengder gjennom et normalt sunt kosthold. Grønnsaker, frukt og bær står for 15% av magnesiumet i det gjengse kosthold, og 10% kommer fra melk og yoghurt.

Mangelsykdommer kan likevel oppstå, særlig hos personer med diabetes eller mage-/tarm-sykdommer, samt de som lider av alvorlig underernæring. I tillegg kan enkelte vanndrivende legemidler føre til magnesiummangel. Typiske symptomer på at du har et for lavt magnesiumnivå er manglende matlyst, kvalme, brekninger, slapphet og generelt nedsatt allmenntilstand. De diffuse symptomene kan lett forveksles med en rekke andre sykdommer.

 

Gode kilder til magnesium

  • Mørk sjokolade og nøtter regnes som spesielt gode kilder
  • Poteter, grønnsaker og kornvarer er rike på magnesium
  • Melk, melkeprodukter, kjøtt og fisk er også gode kilder
  • Bananer er en grei kilde, til tross for at frukt generelt inneholder lite magnesium
dette er magnesium bra for
Et grunnleggende sunt kosthold dekker ditt behov for magnesium.

 

Er magnesium bra for alt?

Over 300 biokjemiske og fysiologiske prosesser i kroppen reguleres av magnesium. Stoffskiftet er en av dem. Mineralet spiller en viktig rolle i energiomsetningen, som sørger for at cellene dine klarer å utvinne energien fra maten vi spiser. For å opprettholde et sunt og velfungerende stoffskifte er det derfor viktig at du får i deg nok magnesium. Dessuten er magnesium bra for muskelfunksjon og for nervesystemet, hvor det sørger for at kommunikasjonen opprettholdes mellom de ulike aktørene. Også skjelettet ditt og tennene dine nytter godt av magnesiumets mange fordeler.

 

Tilskudd av magnesium

Kosttilskuddet Alpha Man inneholder en rekke aktive ingredienser for å optimalisere testosteronnivået hos menn. Her spiller magnesium en viktig rolle i muskelfunksjon, og har dessuten vist seg å spille en viktig rolle for testosteronproduksjonen. Dermed er magnesium bra for både økt lyst, muskelvekst, mer energi og bedre utholdenhet. I tillegg innehar Alpha Man virkestoffer som styrker immunforsvaret og øker forbrenningen. Les mer om Alpha Man og hvordan det kan booste ditt testosteronnivå her.

 

ANBEFALT

ALPHA MAN™

Feel stronger and energetic!

Få tilbake kraften og energien
Alpha Man er et avansert kosttilskudd optimalisert for å booste testosteronnivået i kroppen. Alpha Man har egenskaper som kan gi deg mer energi, øke forbrenningen, lysten og evnen til å bygge muskler.

LES MER

Mest lest

#VITAPURA_COM