fbpx

Derfor bør du drikke te hver dag hele året!

Te er ikke bare te. Det finnes nærmet uendelige varianter, hvor den ene har ulik næringssammensetning fra den andre. Finn frem i te-jungelen!

Det er godt å krype ned i godstolen etter en hektisk dag. Mellom hendene er det perfekt med en rykende kopp varm te. I undersøkelser på hvorvidt man bør velge kaffe eller te, dukker te av med seieren oftere enn sitt litt bitrere motstander. Men bør du egentlig drikke te hver dag?

drikke te hver dag
Det er deilig å sette seg ned med en kopp rykende fersk te. Men er det sunt for deg å drikke te hver dag?

 

Det finnes mange ulike typer te

Te er altså ikke bare te. De fleste har hørt om sort te, grønn te, hvit te og oolong te. Hver av slagene har ulikt næringsinnhold og bringer hver sine helsefordeler. Ved å drikke te hver dag kan du dra nytte av de ulike typenes næring og helsebringende effekter.

  • Grønn te inneholder sunne plantestoffer kalt katekiner. Disse hjelper kroppens celler til å reparere seg selv kjappere. Dessuten anses grønn te for å kunne øke stoffskifte og dermed bidra til vektreduksjon. Antioksidanten polyfenoler hjelper også til med å bekjempe frie radikaler, og bidrar til vakker hud. Du kan drikke te hver dag, og oppleve en positiv virkning på kolesterolet ditt.
  • Svart te er kjent for å beskytte mot hjerte- og karsykdommer og kreft, og for å styrke immunforsvaret. Forskningen viser at svart te kan bidra til å senke blodtrykket ditt. Svart te fremstilles gjennom at bladene oksideres, gjæres og blir sorte.
  • Hvit te er mer eksklusivt i form av å være sjeldnere og mer kostbar enn de øvrige sortene. Det er «ferskvare» og lages av nygrodde knopper og unge blader. Koffeininnholdet er svært lite, og teen har en lett smak og aroma.
  • Oolong te er fargemessig som en mellomting av svart og grønn te. Mens man lar oksideringen fullføres på svart te, vil man under produksjonen av oolong te avbryte prosessen før bladene rekker å bli sorte.

 

Du bør drikke te hver dag, men ikke for mye

Som med det meste annet vil de helsebringende effektene fordufte dersom inntaket blir for stort. Du kan drikke te hver dag, men avhengig av hvilken type du drikker bør du begrense mengden. Mer enn to kopper daglig med grønn te kan føre til hodepine, nervøsitet, diaré, søvnproblemer, irritabilitet eller svimmelhet. Dessuten inneholder grønn te koffein, som i for store mengder heller ikke er bra for deg. Et par kopper gir en oppkvikkende, helsebringende effekt, mens flere kopper enn dette ikke er like gunstig.

drikk te
Te tilfører mange helsefordeler, og kan være stressreduserende i seg selv.

 

Å drikke te hver dag kan gi en rekke helsefordeler

  • Beskyttelse mot hjertesykdommer
  • Potensielt kreftforebyggende
  • Hjelper deg å holde vekten
  • Lavere kolesterol

 

Te for tennenes skyld

Forskningen viser at te inneholder fluorid, som beskytter tannemaljen mot karies. I tillegg kan teens innhold av antioksidanten EGCG bidra til bedre tannhelse fordi den tar knekken på bakterier i munnholen. Ved å drikke te hver dag, både grønn og svart, drar du nytte av dens beryktede evner til å bidra til bedre tannhelse. En studie gjennomført i Cambridge, England, viste dessuten at te kan bidra til å styrke benbygninger.

 

Kos deg med en kopp te

Synk ned i sofaen med en god kopp te når en stressende dag er over. Følelsen av den rykende varme koppen mellom hendene kan være stressreduserende nok i seg selv. Den lar seg finne roen, og er en suveren erstatning for snacks og usunnheter. Når søtsuget melder seg bør du heller sette deg ned med en kopp te og nyte dens helsefordeler. Godteri og snacks bør spises sjeldent, men du kan utvilsomt unne deg å drikke te hver dag!

 

ANBEFALT

Gå ned i vekt uten å plages av sult og søtsug!
Royal Burner hjelper deg ned i vekt ved å redusere sult og søtsug slik at du spiser mindre og sunnere. Royal Burner bidrar også til en optimal metabolisme og en høy forbrenning.