fbpx

Den beste maten for hud og hår!

Det vises godt på utsiden når vi har det bra på innsiden. Både hud, hår og negler påvirkes av hvordan vi spiser og har det. Kostholdet ditt kan faktisk utgjøre en stor forskjell på hud og hår.

Den gamle regla om at vi blir hva vi spiser er ikke så fjernt i fra sannheten. Det vi putter i oss av mat og drikke utgjør næringen kroppen vår får å jobbe med. Gir vi den dårlige byggesteiner blir resultatet dårligere enn hvis vi gir den gode råvarer av høy kvalitet. Sjekk hva som er den beste maten for hud og hår!

Sunn hud og vakkert hår står høyt på velvære-lista!

 

Kostholdet spiller en enormt stor rolle

Hud og hår trenger vitamin A, B og C for å holde seg sunne og friske. I tillegg må du inkludere omega-3, sink, biotin og antioksidanter. Den beste maten for hud og hår inkluderer alle disse, og utelater dessuten hurtigmat og for store mengder fett. Det finnes ingen snarveier til god helse, og skal du virkelig kunne nyte godt av vakkert hår og frisk hud bør du basere deg på et sunt kosthold.

 

Hurtigmat og snop ødelegger for huden din

Mye av den prosesserte maten vi har tilgang på har for dårlig næringskvalitet for huden vår. Denne typen matvarer er ofte full av mettet fett og karbohydrater, og tilfører dermed lite av det huden og håret vårt trenger for å holde seg sunne. Godteri og annet usunt snacks oser av sukker og fett, som heller ikke gir gode forhold for frisk hud og sunt hår.

Hudhelseekspert Ann-Kristin Stokke forteller at all mat som fører til rask og kraftig økning av blodsukkeret, som pasta, brød og godteri, kan utløse betennelsesreaksjoner i huden og provosere kviseutbrudd. Også hurtigmat inkluderes i lista over nei-mat, og da spesielt pommes frittes. De raske karbohydratene i pasta og lyst brød er slett ikke den beste maten for hud og hår.

junk food er ikke den beste maten for hud og hår
I jakten på den beste maten for hud og hår bør du droppe junk food og godteri.

 

Sunn mat og gode rutiner

Kostholdet ditt bør være grunnleggende sunt, og inneholde nok frukt, grønt og fullkornsprodukter. Magert kjøtt er et bedre alternativ for hud og hår enn fetere produkter, og det samme gjelder egentlig jevnt over. Ikke velg de feteste meieriproduktene, og pass på at karbohydratene ikke tar overhånd. Dropp sukker og søtsaker, og la heller frukt og grønt tilfredsstille søtsuget.

 

Kilder til den beste maten for hud og hår

  • Vitamin A får du gjennom gulrøtter og spinat.
  • Vitamin B er det særlig mye av i fullkornsprodukter, frø og kjerner.
  • Vitamin C finnes blant annet i appelsin, rød paprika og jordbær
  • Omega-3 får du rikelig av i fet fisk som laks og ørret.
  • Biotin er i bønner, som helt klart er blant den beste maten for hud og hår.
  • Antioksidanter finnes i stor grad i fargerike matvarer som brokkoli, blåbær og kiwi.
den beste maten for hud og hår
Et grunnleggende sunt kosthold basert på gode varer er den beste maten for hud og hår.

 

Søtsuget kan være vanskelig å bli kvitt

Vi er forhåndsprogrammert til å hige etter søt og fet mat. Higet er biologisk betinget, og gjør at hjernen aktiverer belønningssenteret når vi spiser spesielt energirik mat – som da altså inneholder mye fett og karbohydrater. Sukker er avhengighetsskapende av samme grunn, og dette gjør det ekstra vanskelig å motstå fristelsene når kvelden kommer og søtsuget melder sin ankomst. Selv om vi innerst inne vet at de usunne matvarene ikke er de beste vil hjernen likevel prøve å overtale oss til å sjekke godteskuffen.

Royal Burner er et kosttilskudd som kan hjelpe deg å bli kvitt det berømmelige søtsuget. Kosttilskuddet inneholder aktive ingredienser som demper trangen til å raide skuffer og skap etter noe godt, i tillegg til å gi deg energi og å redusere sultfølelsen. På denne måten blir det langt enklere å takle søtsuget og heller velge den beste maten for hud og hår. Les mer om Royal Burner her.

 

Royal Tan – et boost av næring til både hud, hår og negler

Kosttilskuddet Royal Tan er rik på betakaroten, sink og kollagen. Det er et fullverdig skjønnhetsprodukt som tar vare på hud, hår og negler. Du får ikke bare en dyp og varig brunfarge, men også en balansert sammensetning av næringsstoffene du trenger for å få håret og huden du drømmer om. Les mer om Royal Tan her.

 

ANBEFALT

ROYAL TAN™

For a deep golden tan

Få en naturlig, gyllenbrun hudfarge
Royal Tan er et av Norges sterkeste og mest potente betakarotenprodukter. Den gir en dyp, gyllenbrun hudfarge, i tillegg til å ta vare på hud, hår og negler.

Ikke bare et betakaroten – men også et skjønnhetsprodukt!

LES MER

ROYAL BURNER®

Less hunger & cravings!

Gå ned i vekt med mindre sult og søtsug
Royal Burner er et naturlig kosttilskudd som hjelper deg ned i vekt ved å redusere sultfølelsen slik at du spiser mindre. I tillegg hindrer den søtsug/cravings slik at du enklere kan ha et sunt kosthold. Royal Burner bidrar også til en optimal metabolisme og en høy forbrenning.

LES MER

Mest lest

#VITAPURA_COM