fbpx

De beste podkastene om helse

Å lytte til podkast er for mange en hyggelig hobby. Enten man er på vei til skole, jobb eller er klar for sengen kan det være behagelig og rett og slett bare høre på noen snakke. Her får du tips til de beste podkastene om helse og ernæring. Felles for dem er at de har innhold av høy kvalitet som har en faglig tyngde!

 

Prestasjonsprat

Prestasjonsprat er en podkast av landslagstrener Eirik Nossum og ernæringsfysiolog Melina Magulas. Begge disse er ekstremt kunnskapsrike mennesker. Podkasten tar for seg mange ulike temaer som passer enten du er nybegynner eller toppidretsstuøver. I podkasten intervjuer de ulike idrettsprofiler, opplyser om hvordan man bør trene for ulike resultater, hvordan man trener styrke på best mulig måte mm. Pokasten har en faglig tynge og er veldig hyggelig å høre på i tillegg! Informasjonen som formidles er også lett å forstå seg på, og de linker i beskrivelsen av episoden til alle artikler de referere til, slik at man kan lese mer på egenhånd! Absolutt et pluss med denne podkasten.

Foodies

Foodies er en podkast om akkurat det det høres ut som: MAT! Podkasten ledes av Emilie Næreng som er ernæringsveileder. Podkasten er faglig tung og ting som blir sagt og delt er helt klart til å stole på. Podkasten er lett å lytte til og hver episode har et bestemt tema. Noen ganger er det innslag fra gjester, andre ganger bare «prat om mat». Emilie kommer med kostholdstips, tar for seg ulike dietter og diskuterer disse. En viktig essens i denne podkasten er det sunne forholdet til mat, som er superviktig!

Åpen journal

Åpen journal er en letthørt podkast. Podkasten ledes av medisinstudent Katarina Flatland og lege Harald Dobloug. Podkasten tar for seg temaer omkring sykdommer, ernæring, vitaminer og andre temaer som omhandler «sunnhet». Podkasten har en humoristisk tone og inneholder også mye hverdagsprat, som i tillegg er lett å kjenne seg igjen i. Hver episode har en gjest og et tema, og det er lett å manøvrere seg gjennom eller forbi en episode dersom ikke alt føles like interesant!

God bedring

God bedring er en podkast ledet av en bukett bestående av Cecilie Kåss Furuseth, lege KaveH Rashidi og psykolog Peder Kjøs. Podkasten har en humoristisk tone og føles faglig korrekt da den både har med seg psykolog OG lege som podkast «host». I hver episode er det ett eller to hovedtemaer pluss en del løs prat. Podkasten svarer på lytter spørsmål og er rett og slett en lærerik og morsom kilde til mye kunnskap.

Spis deg fri

Spis deg fri er en podkastversjon av boken «spis deg fri». Hver episode tar for seg et tema fra boken og podkasten ledes av journalist Irina Lee. Podkasten er ikke noen som helst form for «hurtig slankekur» men heller en informasjonskilde til hvordan man kan holde vekta, ikke drive jo-jo slaking osv. Podkasten har middels lange episoder og passer perfekt dersom du vil lære noe nytt feks på vei til eller fra jobb.

ANBEFALT

OPTIBRAIN™

Increase memory & mental feat

Føl deg opplagt og fokusert gjennom hele dagen
OptiBrain er et avansert kosttilskudd utviklet for å bidra til god hjernehelse og optimal mental prestasjon. Føl deg på topp gjennom hele dagen med skjerpet fokus, økt hukommelse og bedre håndtering av stress.

LES MER