fbpx

Bli kvitt tørre, usunne negler en gang for alle!

Det er noe eget over sunne, sterke negler. Flisete, sprukne negler gir liksom ikke helt det samme inntrykket av god helse. Utfordringene for å oppnå luksuriøse hender kan dog stå i kø, særlig nå på tampen av vinterhalvåret.

Neglene våre er en del av huden. Det kan være mange årsaker til at deres fremtreden kanskje ikke er helt som du ønsker. Neglene våre trenger pleie, akkurat som resten av kroppen. Alt fra manglende næring til ytre påvirkninger som kjemikalier og tørr luft kan være hindringer til at du får de sunne, sterke neglene du gjerne skulle hatt.

 

Dårlig blodsirkulasjon gir svake negler

Dersom neglene dine er svake og myke, kan det skyldes dårlig blodsirkulasjon. Også for mye vann kan gjøre dem svake. Svake negler beskytter heller ikke neglebåndene, som følgelig også kan bli skadet. For å bedre blodsirkulasjonen kan du massere godt rundt neglebåndene. Styrk dem gjerne også med å bruke neglebåndsolje, og beskytt neglene ved å bruke gummihansker når du gjør rent.

beskytt hendene når du gjør rent

 

Tørt og kjølig klima kan tørke ut neglesubstansen

Vinterhalvåret på denne siden av kloden er ikke det mest neglevennlige. Som en følge av det tørre og kjølige klimaet kan du ende opp med sprø, skjøre negler. For å forhindre dette bør du være påpasselig med å bruke hansker når det er kaldt, og gjerne gummihansker når du gjør rent. Negleforsterker og neglebåndsolje kan være til hjelp. Pass også på å få i deg nok vann så du opprettholder kroppens væskebalanse.

 

Uttørkede negler

Det er slett ikke uvanlig med misfargede og flekkete negler. Dette er ofte et symptom på at neglene er uttørket. De blir da porøse, og suger til seg misfarging fra omgivelsene. Unngå dette ved å beskytte negleoverflaten med en negleforsterker eller en ufarget grunnlakk. Du kan også massere neglebåndene for å øke blodsirkulasjonen, i tillegg til å bruke neglebåndolje for å tilføre fuktighet.

Pleie for sunne, sterke negler

 

For ensidig og næringsfattig kost?

Når neglene skaller av, kan årsaken være at fettinnholdet i lagene er for lavt. Et sunt og variert kosthold er nødvendig for at neglene skal bli sunne og sterke. Særlig viktig er vitamin A, B og C, samt proteiner av god kvalitet. Mange av disse dekkes gjennom et tilfredsstillende inntak av frukt og grønt, samt belgfrukter og grove kornvarer. Magre kjøttprodukter og leverpostei er gode kilder til jern, vitamin B12 og proteiner. Fisk og sjømat er også godt for å få i seg rikelig med protein og vitaminer.

Sunne, friske negler

 

Kosttilskudd for hud og negler

Kollagen er et protein med stor innvirkning på både hud, negler og hår. Det er ansvarlig for å danne et sterkt nettverk i bindevevet, og gir huden sin nødvendige elastisitet. Kosttilskuddet Royal Tan bidrar til sterkere negler, i tillegg til et glansfullt og slitesterkt hår, sterkere tenner, og legger grunnlaget for en gyllenbrun, varig brunfarge. Les mer om Royal Tan og hvordan det kan gi deg sunne, sterke negler her.

 

Sunne, sterke negler kommer innenfra. Likevel er påkjenningene fra det ytre mer enn man kan forvente at neglene skal tåle. Gi dem pleie og omsorg, og unn deg selv det samme. Kanskje er det på tide å ta det SPA-besøket du så lange har tenkt på? Skjønnhet og velvære henger sammen, til syvende og sist!

 

ANBEFALT

Ikke bare et betakaroten – men også et skjønnhetsprodukt!
Royal Tan er et av Norges sterkeste og mest potente betakarotenprodukter! Den gir en gyllenbrun hudfarge, og tar vare på hud, hår og negler.