fbpx

Slik kan du bli kvitt søtsuget

Det kan være en sann styrkeprøve å skulle holde fingrene unna søtsakene. Hjernen belønner oss tross alt for å spise energirik mat, sunne nøtter så vel som den hakket mindre sunne sjokoladeplata. Sukker og usunnheter er likevel ikke godt for oss. Men hvordan kan du egentlig bli kvitt søtsuget? Vi gir deg 6 tips!

 

  1. Lag sunn kveldskos

Ofte blir man fysen etter en lang dag. Når kvelden endelig er her og vi kan krølle oss sammen med favorittserien på TVen er det veldig fristende å unne seg noe godt til. Og det må du gjerne gjøre. Bare sørg for å bytte ut mindre sunt «godt» til et sunnere, alternativt «godt». Skift ut potetgullet og sjokoladebitene med rå, usaltede nøtter, grønnsaker og dip, eller kanskje skinke og melon? Ved å skifte ut «verstingene» vil det være langt enklere å bli kvitt søtsuget.

Bli kvitt søtsuget med sunn kveldssnacks

 

  1. Spis langsomme karbohydrater

Blodsukkeret holdes mer stabilt ved inntak av langsomme karbohydrater, enn raske. Det er fordi de raske karbohydratene er så mye mer tilgjengelige, så kroppen behøver ikke bruke tid på å bryte dem ned. «What comes easy goes easy» er et velkjent ordtak, og det er i høyeste grad aktuelt også her: de raske karbohydratene gir rask tilførsel av energi, men den forsvinner også like fort. Ved å spise langsomme karbohydrater kan du bli kvitt søtsuget istedenfor å mate det, fordi kroppen vil bryte dem ned jevnt og trutt over en lengre periode. Slik holdes blodsukkeret mer stabilt, og du blir mindre fysen på noe godt.

langsomme karbohydrater for å bli kvitt søtsuget

 

  1. Unngå søtsmak den neste uka

En slags nullstilling av cravings kan være en svært effektiv måte å bli kvitt søtsuget på. Det som skjer er at du etter å ha frastått fra søtt over en periode gjør at kroppen gir raskere beskjed om at den er tilfredsstilt når du da introduserer søtsmaken igjen. Søtsmaken er å finne i mer enn bare godteri, så kunstig søtning, juice, og frukt i store mengder vil også måtte begrenses for den korte perioden. Du vil kunne oppleve store forskjeller på kort tid, så hold deg streng en liten stund, og du vil få en kraftig reduksjon i cravings!

unngå sukker for å bli kvitt søtsuget

 

  1. Drikk te

Te er en drikk med så mange smaker. I tillegg er det høy kosefaktor over en rykende fersk kopp te til den nyeste episoden av showet ditt. Lakris, fennikel og kanel er alternativer som hos noen kan dempe sukkersulten. Lag deg en god kopp til kvelden, og nyt den sammen med fersk oppkuttet gulrot eller agurk, og du vil garantert føle samme nivå av kos, med litt mindre usunnheter.

bli kvitt søtsuget ved å drikke te

 

  1. Ha et balansert kosthold

Den mest effektive måten å bli kvitt søtsuget på er å sørge for jevnlig og balansert inntak av de «riktige» matvarene. Dersom du holder en stabil tilførsel av mineraler, proteiner, og mat som stabiliserer blodsukkeret, er du langt på vei mot et liv med mindre cravings. Grove kornprodukter, grønnsaker, nøtter, skalldyr og rent kjøtt er både gode og sunne kilder til et balansert kosthold.

et balansert kosthold motvirker søtsug

 

  1. Gå en tur

Mang en poet har vist til det å gå som den beste medisin. Som medisin for å bli kvitt søtsuget er den helt enestående. Ved å komme deg opp og ut fra omgivelsene som både trigger og ligger til rette for inntak av søtt, har du gjort en konkret og bevisst handling som i stor grad lar deg kontrollere søtsuget. Hjernen vil dessuten belønne deg for å holde deg aktiv, og den vil aktivere mye av det samme belønningssystemet som hvis du spiste en rute sjokolade. Frisk luft er dessuten svært godt for å la tankene vandre. Bort fra sukker og søtsaker, og over til hva enn du måtte se rundt deg. Oppsøk områder som gir deg fred og ro, og du vil oppleve en stressreduksjon som hjelper deg på flere plan.

 

Royal Burner er et effektivt hjelpemiddel mot søtsug og cravings. Kosttilskuddet inneholder aktive virkestoffer som gjør det enklere å bli kvitt søtsug og cravings. Les mer og bestill produktet her.

 

ANBEFALT

ROYAL BURNER®

Less hunger & cravings!

Gå ned i vekt med mindre sult og søtsug
Royal Burner er et naturlig kosttilskudd som hjelper deg ned i vekt ved å redusere sultfølelsen slik at du spiser mindre. I tillegg hindrer den søtsug/cravings slik at du enklere kan ha et sunt kosthold. Royal Burner bidrar også til en optimal metabolisme og en høy forbrenning.

LES MER

Mest lest

#VITAPURA_COM