fbpx

Antioksidanter: fem råvarer du bør spise mer av!

Antioksidanter fyller immunforsvarets frontlinjer. Mange har kanskje hørt om blåbæras rolle som kostholdsmessige superhelter. Disse små, blå bærene er proppet med antioksidanter, som bekjemper sykdom. Visste du at det finnes veldig mange flere blålilla helter i matverdenen?

«Du blir hva du spiser» sa en gang et klokt hode. Mye sannhet ligger i uttrykket, så hvordan kan man spise seg litt friskere og sunnere med matvarer i det blålilla fargespekteret? Et enkelt tiltak du kan gjøre er å øke ditt inntak av antioksidanter, og det er enklere enn du tror!

 

Antioksidantenes fargerike uniform

1. Kirsebær

Bær med antioksidanter

Kirsebær er rik på antioksidanter, akkurat som blåbæra. De saftige bærene sies å ha en betennelseshemmende virkning, og kan således være smertedempende av natur. Magnesium og kalium er dessuten godt representert i denne friske matvaren, i tillegg til en rekke vitaminer som A-vit, B1, B2 og E-vitamin.

 

2. Fiken

Frukt med antioksidanter

Fiken er rik på både kalium, kalsium, magnesium og jern. Frukten er energirik, og er en kilde til protein og kostfiber. Dessuten vil den gi jevnt energipåfyll under aktivitet, på bakgrunn av karbohydratsammensetningen. På grunn av sin korte holdbarhet, vil fikenen ofte være å få kjøpt i tørket format. Prøv den i fersk utgave likevel, den er en real godbit!

 

 

3. Aubergine

Aubergine

Aubergine har lavt energi- og fettinnhold, og er rik på protein og kostfiber. Antioksidantene gir deg sykdomsbekjempelse, mens protein gagner muskelmassen, og kostfiberen er en viktig bidragsyter til en sunn fordøyelse. Aubergine er dessuten en kilde til vitamin B1, som er nødvendig for forbrenning av karbohydrat i kroppen. Med sin mengde vitamin B6 gir du kroppen en god medhjelper for energiomsetning.

 

4. Rødkål

rødkål

Rødkål inneholder store mengder folat, C- og K-vitamin. Dens sterke farge avslører også den rike tilgangen på antioksidanter! Kanskje vet du det allerede, men varmebehandling av rødkålen øker mengden antioksidanter ytterligere, og du vil få enda mer ut av samme mengden råvare. Damp, stek eller kok rødkålen, så har du ikke bare variasjonen i smak og konsistens, men også et utbytte rent helsemessig.

 

5. Blå druer

Blå druer er proppfull av resveratrol, også kjent som «ungdomsmolekylet». Hvem vil vel si nei til et effektivt tiltak mot tidlig aldring? Resveratrol virker dessuten betennelseshemmende, og virker positivt på sirkulasjonssystemet vårt. Den blå druens egenskaper stopper ikke der. Hukommelsen og øvrige kognitive ferdigheter er også tjent med et godt inntak. I tillegg virker druens antioksidanter positivt inn på fordøyelsen, og dens innhold av de antiinflammatoriske midler gjør sitt beste for å redusere cellulær skade. Dette gjør den til en støttespiller også i bekjempelsen av kreftceller.

 

Fargerik mat er ofte spekket med luksuriøse innholdsfortegnelser hvis man leser gjennom helsegevinstbriller. Både kropp og sinn drar nytte av dens rikholdige tilgang på vitaminer og mineraler. Styrk ditt eget immunforsvar gjennom et balansert inntak av disse fem fargerike sunnhetene!

 

ANBEFALT

Gå ned i vekt uten å plages av sult og søtsug!
Royal Burner hjelper deg ned i vekt ved å redusere sult og søtsug slik at du spiser mindre og sunnere. Royal Burner bidrar også til en optimal metabolisme og en høy forbrenning.