fbpx

Å sove bedre kan hjelpe deg ned i vekt

Søvn er nødvendig for å opprettholde kroppens grunnleggende funksjoner. Om du vil ha mer energi og overskudd, gå ned i vekt, få bedre humør eller bare få det bedre jevnt over er kanskje søvn det feltet du kan gjøre mest på.

Ingen er i tvil på hvorvidt søvn er nødvendig. Dessuten er det lite som slår det å ligge å dra seg litt ekstra på en fridag. Men visste du at det kan ha negativ innvirkning på både helse og vekt? Gode søvnrutiner er helt avgjørende for at du skal fungere optimalt. Sjekk hvordan du kan sove bedre ved å gjøre helt enkle endringer i din hverdag.

sove bedre
Du er godt tjent med å være uthvilt. Søvn påvirker alt fra humør og vekt til forbrenning.

 

Bedre søvn gir bedre helse

Søvn har enorm innvirkning på vår generelle helse. Når vi sover restituerer kroppen, og både mental og fysisk stimuli skal prosesseres. Mens du drømmer de søteste drømmer gjør kroppen din en svært viktig jobb: den restituerer. Den henter seg inn igjen etter de påkjenningene den har vært ute for, og gjør seg klar for de som kommer. Med andre ord vil du tjene godt på å sove bedre om natten.

Skjønnhetssøvn er altså mer enn bare en myte. Hvis du sover for lite betaler du en høy nevrologisk pris. Hjernens responser påvirkes kraftig av søvnmengde, og ved for lite søvn blir vi rett og slett trege. Forskning viser dessuten at man oppfatter de som har sovet lite som mindre attraktiv, og dermed kan også den sosiale arenaen påvirkes. Hvis du tenker på et dratt ansikt med mørke ringer under øyene er det kanskje ikke så overraskende at du vil oppfattes som mer attraktiv om du sover bedre om natten.

 

Søvnkvalitet har innvirkning på vekta

Også hormonene våre påvirkes av søvn og søvnkvalitet. Hormonene som styrer søvnen har nemlig også påvirkning på sult og søtsug. Dersom du sover bedre vil du også være bedre rustet til å takle unødvendig sult og søtsug.

Det gjennomsnittlige mennesket trenger 7-9 timer søvn per natt. Men søvn er ikke bare søvn. Det hjelper lite at du ligger i senga i 9 timer hvis det lille du får av søvn er av lav kvalitet. For å sove bedre er det et par ting du må ha på plass:

  • Gode leggerutiner
  • Redusert koffeininntak
  • Regelmessig mosjon
  • Unngå å sove på dagtid
  • Ha det mørkt og svalt på soverommet
hvordan sove bedre
Gode søvnrutiner er viktig for at du skal få mest utav tiden du sover. Unngå koffein etter klokka 17, og hold på døgnrytmen også gjennom fridager og ferier.

 

Ved å sove bedre får du mer kontroll over appetitten

En god natts søvn kan gjøre underverker for vekta. Hvis du får orden på leggerutinene slik at du legger deg og står opp til omtrent samme tid hele uka, vil du med stor sannsynlighet også sove bedre. Økt søvnkvalitet gir bedre hormonell balanse, og dermed kan også appetitten holde seg mer stabil.

Royal Burner er et kosttilskudd som inneholder aktive virkemidler som hjelper deg ned i vekt. Den kan fremme søvnkvalitet gjennom å optimalisere hormonbalansen og redusere sultfølelsen. Hovedingrediensen glucomannan utvider seg i magesekken og gjør at du ikke føler deg unødvendig sulten. Les mer om Royal Burner her.

 

ANBEFALT

ROYAL BURNER®

Less hunger & cravings!

Gå ned i vekt med mindre sult og søtsug
Royal Burner er et naturlig kosttilskudd som hjelper deg ned i vekt ved å redusere sultfølelsen slik at du spiser mindre. I tillegg hindrer den søtsug/cravings slik at du enklere kan ha et sunt kosthold. Royal Burner bidrar også til en optimal metabolisme og en høy forbrenning.

LES MER

Mest lest

#VITAPURA_COM