fbpx

7 matvarer som er fulle av kalium

Du har kanskje hørt om kalsium, men visste du at du også er helt avhengig av kalium? Her forteller vi deg kort om kalium, og hvordan du kan få det i deg.

Først og fremst bør du vite hva kalium er. Kalium er et mineral som bidrar til å opprettholde normal kroppsfunksjon, og finnes i alle kroppens celler. Stoffet er viktig for normal muskelfunksjon, nerve- og hjertefunksjon, blodtrykksregulering, nyrefunksjon, samt å opprettholde normal væskebalanse i kroppen.

Kalsium derimot, er kalk og er den viktigste byggesteinen i skjelettet og beinvevet. Disse to må ikke forveksles, og vi skal her gi deg noen gode tips til hvordan du får i deg kalium.

 

7 sunne matvarer som bugner i kalium

Ikke overraskende er noen av de mest kaliumrike matvarene å finne i frukt- og grøntdisken. Det anbefalte dagsbehovet er 4700 mg, så du må opp i en solid dose før du når dagsmålet. Mange forbinder kalium med bananer, men når en gjennomsnittlig banan inneholder 422 mg kalium, så må du finne noe annet å spise som inneholder enda mer kalium. Her er 7 gode tips.

 

Avokado

kalium rik mat

En 1/3 kopp most avokado gir deg 372 mg kalium – tilsvarende 8% av ditt daglige behov. Selv om all avokado er rik på kalium, så er California-versjonen et litt bedre alternativ enn Florida-versjonen. Disse to inneholder henholdsvis 389 mg og 269 mg per 1/3 kopp avokado puré.

 

Melk

kalium rik mat

Kumelk er en av de beste matvarene med kalium. Et glass melk gir deg mellom 322 mg og 446 mg (avhengig av om du drikker hel-, lett- eller skummet melk).

 

Tomat puré

kalium i mat

I tillegg til å inneholde store mengder av det kreftbekjempende stoffet lykopen, er tomater en av de beste matvarene med kalium og gir hele 427 mg per kopp hakket tomat. Da er det kanskje ikke så overraskende at når du ytterligere kondenserer tomater ved å koke dem, vil du ende opp med enda mer kalium! Hele 549 mg i en 1/2 kopp tomatpuré.

Cantaloupe

kalium rik mat

Denne sommeregodbiten smaker ikke bare nydelig forfriskende, men er også en av de mest kaliumrike matvarene! En kopp med cantaloupe gir deg 473 mg kalium i tillegg til mer enn 85% av det daglige behov for vitamin C.

Kokosnøttvann

kalium rik mat
Kokosnøttvann er antageligvis en av de mest undervurderte matvarene når det kommer til kalium Væsken du finner i en frisk, grønn kokosnøtt gir så mye som 600 mg per kopp. I tillegg får du i deg masse vitamin C og magnesium som er bra for immunforsvaret!

Søtpotet

søtpotet kalium

Denne stivelsesholdige grønnsaken er et vitaminbombe med hele 377 mg kalium per 1/2 kopp søtpotetmos. Den er også rik på vitamin A som er bra for blant annet synet.

Granateple

kaliumrik mat

Granateple ser ikke bare elegant ut, den er også svært god å spise, full av fiber og kalium! En kopp med granateplekjerner gir deg 410 mg!
Kilde

ANBEFALT

ROYAL TAN™

For a deep golden tan

Få en naturlig, gyllenbrun hudfarge
Royal Tan er et av Norges sterkeste og mest potente betakarotenprodukter. Den gir en dyp, gyllenbrun hudfarge, i tillegg til å ta vare på hud, hår og negler.

Ikke bare et betakaroten – men også et skjønnhetsprodukt!

LES MER

VITA WOMAN™

Feel like you, everyday!

PMS-lindring og kvinners helse
Vita Woman er et helt nytt kosttilskudd som er utviklet for å motvirke smertene og ubehaget som følger med menstruasjonssyklusen. Virkestoffene fungerer sammen og optimaliserer hormonbalansen så du kan føle deg som deg selv, alle dager i måneden!

LES MER

Mest lest

#VITAPURA_COM