fbpx

5 Yogaøvelse hvem som helst mestrer

Yoga er en helt fantastisk form for mosjon, og ikke minst gjør det veldig godt for både kropp og sinn. Å begi seg inn i yogaverden kan for mange være litt skummelt. Øvelsene er ofte vanskelig både styrke og ballansemessig. Med disse øvelsene vil du føle at du mestrer yoga, og selv om det kanskje er litt knall og fall i starten, er de i det «overkommelige» sjiktet av yogaøvelser du kan utføre.

 

Utgangsposisjon, meditasjon

Sett deg på en matte. Rett deg opp i ryggen og legg beina over hverandre i kryss. La armene hvile på beina dine. Trekk pusten god inn gjennom munnen og ut gjennom nesen mens du sitter her og kjenn på at du virkelig aktiverer kjernemuskulaturen din. Tenk hele tiden på at ryggen skal være rak og holdningen god

 

Meditasjon

 

Treet

Treet er den første yogaøvelsen som skal utfordre styrken og balansen din. Denne øvelsen gjøres stående. Reis deg forsiktig opp fra utgangsposisjonen din. Plasser ditt venstre ben inntil låret på ditt høgre ben, slik at kneet stikker utover. Finn deg et punkt foran deg og se dit, slik at det er lettere å holde balansen. Når du finner balansepunktet ditt tar du armene og holder de over hodet, før de forsiktig møtes og foldes i strak posisjon over hodet ditt.

 

Treet

Hunden

Denne yogaøvelsen har du kanskje sett andre gjøre? Det ser så lett ut, og alikavel er det så utfordrende. Stå med beina i skulderbredde. Len deg framover som om du skulle stått i planke. Beveg deg forsiktig nærmere beina dine med armene. Dette kan svi en del på bakside lår, så bøy gjerne knærne litt dersom du ønsker. Kroppen din skal i posisjonen se ut som en V opp ned og du skal ha øynene plassert mot tærene dine. Dette er en øvelse du rask vil kjenne progresjon i. Pass på at du fortsatt har fokus på en rett og god holdning.

 

Kobra

Fra hunden kan du gå rett inn i en yogaøvelse som heter kobra. Denne utføres ved at du slipper beina dine ned på bakken, slik at du nesten ligger flatt på magen. Den enesye forskjellen er at du fortsatt skal ha stive albuer og en knekk i ryggen. Øvelsen vil tøye muskulaturen i ryggen din. Sørg for å ha et åpent brystparti og se rett fram

Barnet

Barnet

Navnet på yogaøvelsen kan være noe forvirrende, men det ligger noe i det. Denne øvelsen utføres også liggende på matten. Sett deg på huk først. Legg deg så ned slik at knærne ligger under magen din. Strekk armene så langt fram de kommer og hold. Prøv å fortsett å holde en god og strak rygg også gjennom denne øvelsen.

 

 

Alle posisjonene bør holdes i minst 60 sekunder for å oppnå effekt. Vær hele tiden bevisst på pusten din. Pust dypt, rolig og kontrollert gjennom alle øvelsene. Kjenner du det strekker ekstra godt i noen av øvelsene? Hold gjerne litt lenger dersom du klarer det.

 

Kilder: 

  1. Trening.no

 

Mest lest

#VITAPURA_COM